Educație Social

Erori majore la corectarea lucrărilor de la Evaluarea Națională. Unui elev i-a crescut nota de la 6,60 la 9,50 la matematică, după contestație

schedule 05 iul. 2023, 17:06

Erori majore la corectarea lucrărilor de la Evaluarea Națională. Unui elev i-a crescut nota de la 6,60 la 9,50 la matematică, după contestație
Youtube/Observator News

Și în acest an, comisiile de profesori care au corectat lucrările elevilor ce au susținut Evaluarea Națională au făcut erori. Unele dintre acestea au fost destul de considerabile. Un elev a primit nota 9,50 la matematică după ce a depus contestație. Inițial, lucrarea elevului a fost apreciată cu nota 6,60.

Erori la corectarea Evaluărilor Naționale. Un elev a luat nota 9,50 după ce a depus la contestație din cauza notei mult prea mici

Zilele trecute au fost publicate notele obținute de absolvenții claselor a VIII-a la Evaluarea Națională. Unii elevi au fost mulțumiți de notele de trecere, în timp ce alții nu s-au mulțumit cu notele mici și au depus la contestație. Doar trei elevi din toată țara au obținut puncte în plus după ce au depus contestație la matematică. Unul dintre aceștia este și Filip.

Tânărul a obținut în primă fază nota 6,60, însă acesta era sigur că a rezolvat aproape toate subiectele corect. Nemulțumit de rezultat, a decis să facă contestație. Mama lui Filip a scris despre cele întâmplate într-o postare pe pagina sa de Facebook. Aceasta a spus că asemenea greșeală poate avea efecte negative asupra copiilor.

"Filip a ieșit din examenul de evaluare la mate spunând că a făcut aproape tot corect. L-a verificat și proful de mate și a confirmat, l-a felicitat și i-a spus că ia 9,50 minim la mate. Dar când s-au afișat notele săptămâna trecută...ȘOC TOTAL...6,60 la mate!", a scris femeia.

„Lecția zilei: să ai încredere în copil când el îți spune și îți arată că a făcut aproape totul corect!”

După ce lucrarea i-a fost corectată din nou, Filip a obținut nota 9,50, aproape 3 puncte diferență față de nota inițială.

"Am făcut contestație, evident, și azi...nota lui Filip este una dintre cele 3 note la nivel național care au fost crescute cu mai mult de 2 puncte, adică aproape cele 3 puncte pierdute, din cauza erorii de corectare!
De la 6,60 la 9,50 a crescut nota la mate! Ii iese media peste 9 si s-a ridicat cu 5000 de poziții în clasamentul pe București, ceea ce înseamnă că are șanse să intre la liceul unde își dorește", a mai adăugat mama băiatului.

În cazul în care elevul nu ar fi depus pentru contestație, media de admitere la liceu ar fi fost mult mai mică, iar Filip ar fi fost nevoit să intre și să învețe într-un liceu pe care nu și-l dorește.

"Lecția zilei: să ai încredere în copil când el îți spune și îți arată că a făcut aproape totul corect! M-au sunat și diriginta și directoarea de la școala lui, șocate de situație, ziceau că nu au mai văzut așa ceva...o eroare atât de mare de corectare!
Știu că și cei care au corectat greșit sunt oameni, deci pot greși, dar sincer...și noi și copilul puteam să ne lipsim de stresul ăsta!
Noroc că și noi și el avem ficații tari, că el știa ce făcuse și noi l-am susținut 100%, dar nu pot să mă întreb...altul mai slab de înger ar fi fost extrem de afectat... sau altul a cărui familie l-ar fi certat crunt pentru rezultat, cum s-ar fi simțit? Deci fiți alături de copiii voștri, indiferent de rezultat. În fine, totul e bine când se termină cu bine", a încheiat mama elevului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---