Externe

Două cetățene române, posibil dispărute în urma incendiului din Valencia

schedule 26 feb. 2024, 09:31

Două cetățene române, posibil dispărute în urma incendiului din Valencia
roibu / Shutterstock
Două românce, mamă și fiică, posibil dispărute după un incendiu în Valencia; MAE și autoritățile spaniole investighează.

Două femei de origine română, mamă și fiică, sunt considerate dispărute după ce un incendiu de proporții a devastat un bloc de apartamente din Valencia, Spania. Autoritățile spaniole au efectuat căutări și au prelevat probe ADN și amprente pentru identificarea victimelor, însă până în prezent nu au confirmat oficial dispariția cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România a comunicat că a întreprins demersuri urgente pentru a verifica situația, dar autoritățile locale nu au confirmat existența românilor printre persoanele dispărute. Totodată, MAE a menționat că a primit o solicitare de asistență consulară pentru eliberarea de noi documente de identitate pentru o familie de români care și-a pierdut documentele în incendiu.

Administratorul blocului din Valencia, Adriana Banu, de asemenea cetățean român, a confirmat că două românce locuiau în clădirea afectată, în apartamentul numărul 95. Până acum, au fost identificate 10 victime decedate, dar nu se poate stabili cu certitudine dacă cele două femei române se află printre acestea, deoarece unele dintre cadavre au fost grav afectate de incendiu.

Incendiul, care a avut loc în seara zilei de 22 februarie, a avut ca rezultat decesul a 10 persoane și dispariția altor 15. Clădirea de 14 etaje, aflată în cartierul Nou Campanar din Valencia, a fost cuprinsă rapid de flăcări, intensificate de vântul puternic.

Autoritățile spaniole, împreună cu MAE și Ambasada României din Spania, continuă investigațiile și procedurile de identificare a victimelor și oferă asistență necesară cetățenilor români afectați de acest tragic eveniment.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---