Recomandări Social

Curriculum Vitae în 2023. Cum să îți construiești un CV atractiv pentru angajatori

schedule 03 mar. 2023, 15:59

Curriculum Vitae în 2023. Cum să îți construiești un CV atractiv pentru angajatori
Kittisophon/Shutterstock

Curriculum Vitae sau, cunoscut mai pe scurt, CV, este portofoliul de care are nevoie orice persoană atunci când își caută un loc de muncă. Indiferent că ești la prima angajare sau vrei să îți schimbi locul de muncă, vei avea nevoie de un CV pentru a aplica la job-ul dorit.

În general, CV-ul are o formă standard, unde se regăsesc toate informațiile despre potențialul angajat, începând cu datele personale și până la experiența profesională, educație, formare profesională și informații despre aptitudinile tale native sau dobândite.

Cum să îți redactezi un CV bun în 2023

Curriculum Vitae este o expresie care provine din limba latină și în traducere semnifică „Istoricul Vieții”. Începând din secolul al XX-lea a început să fie folosită forma abreviată de CV. Curriculum Vitae este un document în care sunt introduse datele personale, profesionale, educaționale și alte competențe necesar pentru a aplica la un loc de muncă.

Chiar dacă în 2023, nu mai este nevoie să mergi cu întregul dosar după tine, angajatorii au nevoie de CV-ul tău la interviul de angajare pentru a putea discuta despre experiența ta profesională, despre perspectivele tale, dar și job-ul pentru care aplici. Cu toții știm despre CV-ul Europass, fiind un format foarte accesibil și foarte ușor de realizat. Acesta îți permite în timp să îți completezi experiențele profesionale sau educaționale și orice alte modificări care consideri că vor fi de interes pentru angajatorul tău. Însă chiar și așa, se pare că CV-ul Europass nu mai este la fel de atractiv și în 2023.

Pentru multe persoane, întocmirea unui CV este o adevărată bătaie de cap, deoarece nu știi cu ce să începi, ce informații să adaugi, cum să le formulezi și ce ar putea fi interesant pentru angajatorul tău. În primul rând, CV-ul tău trebuie să conțină toată experiența ta profesională de până atunci, deoarece aceasta a contribuit la dezvoltarea ta, iar angajatorii au nevoie să știe ce poți face și ce abilități ai.

Citește continuare pe wall-street.ro.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---