Locale

Controverse între Arhiepiscopia Tomisului și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române cu privire la modificarea unui text biblic

schedule 26 feb. 2024, 09:30

Controverse între Arhiepiscopia Tomisului și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române cu privire la modificarea unui text biblic
Foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
Arhiepiscopia Tomisului a acuzat un oficial al Patriarhiei Române de modificarea unui text biblic, cerând clarificări și transparență.

Arhiepiscopia Tomisului a lansat acuzații la adresa purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, referitoare la o presupusă modificare a unui text din Biblie. Într-un comunicat de presă, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au solicitat clarificări cu privire la sursa citatului biblic folosit de Vasile Bănescu într-o postare pe rețelele sociale și au cerut să se facă publică binecuvântarea Patriarhului sau aprobarea Sfântului Sinod pentru această modificare.

În plus, Arhiepiscopia Tomisului a cerut lui Vasile Bănescu să își publice Curriculum Vitae-ul, punând sub semnul întrebării transparența și autoritatea acestuia de a vorbi în numele Patriarhiei. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a fost întrebat de ce a simțit nevoia să modifice textul biblic și care ar fi beneficiul unei astfel de acțiuni pentru învățătura ortodoxă.

Acest conflict a apărut în contextul în care Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a inițiat trei zile de post și rugăciune, cu scopul de a influența decizia Sfântului Sinod privind înființarea Mitropoliei Tomisului, o solicitare care a fost respinsă încă din anul 2003. Patriarhia Română a subliniat că insistența ÎPS Teodosie de a transforma eparhia în mitropolie încalcă ordinea statutară a Bisericii Ortodoxe Române.

Următoarea ședință a Sfântului Sinod, unde se preconizează că vor fi discutate aceste aspecte, este programată pentru data de 29 februarie.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---