Externe

Piloții ucraineni se antrenează pe F-16 în Danemarca, iar tensiunile politice cresc în România după demiterea șefului APIA

schedule 23 feb. 2024, 15:25

Piloții ucraineni se antrenează pe F-16 în Danemarca, iar tensiunile politice cresc în România după demiterea șefului APIA
Foto: Shutterstock
Piloții ucraineni se antrenează pe F-16 pentru apărarea aeriană, iar în România, demiterea șefului APIA generează dispute politice.

Piloții Forțelor Aeriene Ucrainene își îmbunătățesc abilitățile de luptă prin antrenamente intensive pe avioanele F-16, în timp ce în România, demiterea directorului APIA a stârnit controverse și acuzații de incompetență și blocaje în sistem.

În contextul conflictului continuu, Ucraina face pași importanți pentru a-și consolida apărarea aeriană. Președintele Volodimir Zelenski a împărtășit recent un videoclip în care piloții ucraineni se antrenează pe avioanele F-16 la o bază aeriană din Danemarca. Conform declarațiilor unui pilot, avioanele F-16 sunt "mai agile" decât aeronavele MiG, oferind o manevrabilitate sporită și o plăcere mai mare în pilotaj. Această dezvoltare vine după ce Danemarca și Olanda au promis să furnizeze Ucrainei avioane de luptă F-16, contribuind astfel la întărirea capacităților militare ucrainene.

Pe de altă parte, în România, schimbările la nivelul conducerii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au declanșat un val de discuții politice și speculații. Fostul director al APIA, Ionuț Lupu, a fost demis de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, din cauza întârzierilor în plățile subvențiilor către fermieri și a unui presupus blocaj în sistem. Lupu a negat acuzațiile, menționând că a ținut ministerul informat despre progresul plăților și dezvoltarea software-ului. Situația a devenit și mai încordată în urma unei anchete care sugerează că demiterea ar putea avea legătură cu blocarea unei cereri de plată în afacerea controversată „Stuful din Deltă”, legată de familia unui influent lider politic.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---