Educație Politic

Clotilde Armand, inculpată în dosarul de incompatibilitate

schedule 11 mar. 2024, 17:26

Clotilde Armand, inculpată în dosarul de incompatibilitate
Primarul Clotilde Armand a fost inculpată de ANI pentru incompatibilitate și remunerare ilegală într-un proiect european.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că a fost inculpată în dosarul în care este acuzată de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Armand a făcut publică această informație prin intermediul unei postări pe Facebook, unde a descris schimbarea calității sale juridice din suspect în inculpat ca fiind o reacție politică la anunțul candidaturii sale pentru un nou mandat.

Primarul Sectorului 1 a menționat că este acuzată că ar fi fost remunerată ilegal cu 2.500 de euro în cadrul unui proiect european destinat implementării măsurilor anticorupție la Primăria Sectorului 1. Armand susține că a respectat legea și a contestat raportul ANI în instanță.

De asemenea, Clotilde Armand a criticat modul în care s-a desfășurat ancheta, afirmând că au fost schimbați trei procurori până când s-a găsit unul dispus să semneze actele de acuzare împotriva sa. Primarul a adăugat că a depus plângeri la parchet și la Inspecția Judiciară, dar nu a primit niciun răspuns.

ANI a sesizat parchetul cu privire la faptul că Armand s-ar fi autonumit manager într-un proiect anticorupție finanțat din fonduri europene, obținând un folos material de aproximativ 19.000 de lei. Agenția a indicat că primarul a încălcat prevederile legale prin semnarea dispozițiilor care au condus la numirea sa ca manager de proiect și majorarea indemnizației lunare.

Clotilde Armand a solicitat ca dosarele să fie judecate cât mai rapid, menționând că acuzațiile nu se mai susțin și că ancheta s-a șubrezit în ultimele luni.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---