Turiștii se plâng de tarifele mari de pe litoral. Replica lui Mihai Trăistariu: „De aceea nu pot lăsa hotelierii prețurile jos”

21 aug. 2023, 07:53
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

În ultima vreme, turiștii se plâng de prețurile crescute de pe litoralul românesc, motiv pentru care Mihai Trăistariu nu s-a putut abține să nu lea replica. Iată ce a declarat artistul despre tarifele crescute!

Mihai Trăistariu, replică pentru turiștii care se plâng de prețuri

Prețurile de pe litoral sunt unele din ce în ce mai mari, iar turiștii se tot plâng de acestea, fără să privească lucrurile și din punctul de vedere al hotelierilor. Tocmai din acest motiv, Mihai Trăistariu, care are la rândul său apartamente de închiriat a decis să le dea replica și să le explice cu lux de amănunte de ce anume pot micșora tarifele, deși unii chiar și-a dori să o poată face.

Ei bine, cântărețul a început prin a spune că nu doar turiștii sunt cei care se plâng, ci așa este și în cazul hotelierilor, pentru că oamenii care închiriază nu sunt ca la ei acasă, să fie atenți cu lucrurile pe care le folosesc, iar de cele mai multe ori le strică. Astfel, sunt dați bani în plus pentru reparații și pentru curățenie, iar cheltuielile sunt și ele foarte mari, hotelieri rămânând la final cu mai puțin decât ar fi trebuit și tocmai de aceea crede Mihai Trăistariu că prețurile nu pot fi micșorate sub nicio formă.

"Dacă turiștii se plâng, și hotelierii se plâng. Nici turiștii nu sunt cei mai educați și nu sunt ca la ei acasă să aibă grijă și uneori, pe unde merg, lasă stricăciuni și pagube. Noi reinvestim banii și oricum nu prea câștigăm așa mulți bani pentru că sunt multe impozite, TVA, impozitul pe venit.(...) Rămâi cu foarte puțin când plătești camerista și administratorul, gazul, internetul, gunoiul, sunt și taxele de stațiune.
Tocmai de aceea nu pot lăsa hotelierii prețurile jos, pentru că sunt foarte mari cheltuielile. Noi rămânem cu o treime din bani după ce plătim taxele și toate serviciile. Este scump, dar sunt și cheltuieli la fel de mari și fiecare își face prețul după cum consideră. Eu am lăsat totuși prețul jos, dar eu am și alte afaceri, am concertele, am școala de muzică", a declarat Mihai Trăistariu, pentru wowbiz.ro.


În ciuda faptului că prețurile sunt într-o continuă creștere, acesta a preferat să nu le mai mărească încă din 2020, când le-a dat pentru prima dată spre închiriere. De asemenea, este activ pe rețelele sociale unde face tot felul de anunțuri, pentru a putea să le dea și preferă să fie mai ieftine, în ideea de nu rămâne cu ele neînchiriate, pentru că din punctul lui de vedere, acesta este cu adevărat turism.

La un moment dat, a dorit și el să procedeze la fel ca toți ceilalți, doar că nu a avut deloc curajul să o facă. În ultima vreme, facturile i-au venit și ele mai mari, dar este conștient că nu are ce face în acest sens, deoarece pentru oameni e mereu simplu să se orienteze către ceva mai ieftin.

"Eu mă ocup de ele încă de la 1 ianuarie. În 2020 le-am deschis și am învățat din mers când să fac cazările și rezervările și atunci eu de la 1 ianuarie le postez pe toate rețelele de socializare, zi de zi, ca să le dau primăvara. Dacă ajungi în mai – iunie, nu le mai dai! Spre exemplu, acum a renunțat o familie din cauza unei probleme și le-am dat avansul, dar mie îmi rămâne goală perioada respectivă. (...)
Acum nu se mai dau o garsonieră sau un apartament, lumea își rezervă din timp așa că eu prefer să le dau primăvara, tocmai pentru că știu ca vara nu mai am bătăi de cap. Eu mi-am păstrat același preț de când am deschis. În aprilie, mai iunie am 150 de lei pentru un apartament în care pot sta și șase persoane. Iulie și august care sunt cele mai căutate luni am 350 de lei un apartament și este un preț bun pentru Mamaia nord. La mine prețul este aproape la jumate pentru că pe mine mă interesează să nu le am goale pentru că asta înseamnă turism. Am vrut și eu să măresc pentru că s-au mărit gazele, curentul, îmi lasă turiștii aerul condiționat pornit toată ziua și vin facturile mari, dar nu am avut curaj să ridic prețul pentru că rămân goale. Oamenii se vor orienta și vor căuta ceva mai ieftin, iar ele vor rămâne goale", a mai zis el.



Citeste si