Tratamentul revoluționat care ar putea salva vieți. În România, 4 din 10 adulți suferă de această boală
Un tratament revoluționar pentru hipertensiune a intrat în ultimele faze ale studiului pe oameni. Este vorba despre o soluție injectabilă care se administrează o dată la șase luni și i-ar scuti pe bolnavi de tratamentul zilnic. În România, 4 din 10 adulți suferă de această boală, supranumită ucigașul tăcut.
Tratamentul revoluționar care ar putea salva vieți
Hipertensiunea este principala cauză de moarte prematură la nivel mondial. În România, patru din 10 adulţi suferă de boala supranumită ucigaşul tăcut. Peste 30.000 mor din cauza ei în fiecare an.
Dar mai este puțin până când va veni și tratamentul. Este vorba despre o soluție injectabilă care se administrează o dată la șase luni și i-ar scuti pe bolnavi de tratamentul zilnic.
Hipertensiunea, boala secolului
Sistemul vascular asigură transportul dângelui de la nivelul inimii către țesuturi și înapoi la inimă. Sângele circulă cu o anumită viteză și, totodată, cu o anumită presiune pe care o exercită asupra pereților vaselor pe care le traversează.
În general, pentru a putea regla presiunea exercitată de fluxul de sânge, pereții vasculari prezintă un strat muscular care asigură contracția și dilatația vasului, în scopul menținerii unei presiuni arteriale adecvate.
Citește și:
> Descoperirea Cresomicinei: Lupta contra superbacteriilor
> Descoperă cum îți poți reface dantura în doar 5 zile!
> Minune de Crăciun. Matei a primit o inimă nouă printr-o tehnică revoluționară
Atunci când, din diferite cauze, calibrul vasului nu se mai poate adapta la schimbările presiunii, adesea se instalează hipertensiunea.
Presiunea din vasele de sânge depinde de forța de contracție a inimii, de volumul de lichid existent în patul vascular, de conținutul de minerale și de conținutul de albumine din ser, cât și de structura elastică a arterelor mari sau de gradul de contracție al mușchilor din pereții arterelor mici.
Atunci când această presiune crescută persistă o perioadă mai lungă și începe să afecteze întreg sistemul cardiovascular, apare boala numită hipertensiune arterială (HTA), conform reginamaria.ro.
Alexandra Chivu
Redactor-șef
Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion și am o experiență în presă de peste 6 ani. Ca jurnalist, am lucrat în publicații precum Ciao.ro, Fanatik.ro și Playtech.ro, la care se adaugă și un internship la DigiFM. De-a lungul carierei jurnalistice, am scris în diferite domenii ca sănătate, politic, sport, horoscop, social, meteo, lifestyle, turism și monden. Pe lângă redactat, m-am ocupat și de paginile de Facebook ale mai multor ONG-uri.