S-a modificat calendarul Evaluării Naționale la clasa a VI-a. Când vor avea loc probele

23 mai 2023, 12:57
LBeddoe/Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

Ministerul Educației a anunțat că a modificat calendarul Evaluării Naționale de la clasa a VI-a. Prin urmare, probele se vor decala cu o săptămână din cauza grevei generale declanșate de sindicatele din Educație.

Evaluarea Națională de la clasa a VI-a a fost decalată

Datele probelor Evaluării Naționale de la clasa a VI-a au fost modificate, a anunțat Ministerul Educației. Astăzi, ministerul a publicat pe site următoarea precizare:

"Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 mai – Limbă și comunicare, respectiv 31 mai – Matematică și științe ale naturii”.
"A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul clasei a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022-2023. Astfel, Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 mai – Limbă și comunicare, respectiv 31 mai – Matematică și științe ale naturii”, s-a arătat în comunicatul publicat pe site-ul edu.ro.

Evaluarea Naţională pentru clasa a VI-a în 2023. Cum va avea loc

Elevii vor susține testarea de la Evaluare Naţională 2023 chiar în sălile lor de clasă și va avea loc în timpul orelor de curs. Elevii au la dispoziție 60 de minute pentru rezolvarea subiectelor

Notele obţinute în urma susținerii Evaluării Naţionale 2023 nu se anunță public și nu se trec în catalog. Rezultatele vor fi comunicate de către profesori părinților, individual.

Evaluarea Naţională de la clasa a VI-a este organizată cu scopul de a arăta nivelul de cunoștințe a copiilor de clasa a VI-a.

Cererile sindicaliștilor

Ei cer 4.000 de lei pentru un profesor debutant, comparativ de 2.700 de lei cat castiga în prezent. Iar un dascal la final de carieră îşi doreşte un venit de circa 6.000 de lei, cu 2.000 de lei mai mult. 

Guvernul le-a propus bonusuri de 1.000 de lei pentru cei care intră în sistem sau care predau în medii defavorizate. Mai mult, au promis creșteri salariale de până la 9% pentru personalul nedidactic. Profesorii însă nu au fost de acord. 



Citeste si