Pași simpli pentru a obține un credit agricol rapid

05 nov. 2024, 12:12
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

Activitatea în agricultură este condiționată de o serie de factori imprevizibili. Culturile pot fi afectate de intemperii, de boli sau dăunători, precum și de buruieni. Pentru a face față cât mai bine acestor provocări, este nevoie de investiții în inputuri agricole și în tehnologia modernă pentru monitorizarea plantelor, recoltarea la momentul oportun și valorificarea optimă a producției.

Având la dispoziție capitalul necesar prin finanțări agricole, fermierii pot accesa soluții eficiente pentru evoluția afacerilor, indiferent de sectorul în care activează, vegetal sau zootehnic.

Soluții de finanțare eficiente pentru fermieri

O soluție eficientă de finanțare presupune un credit flexibil, adaptat nevoilor domeniului agricol. Acesta va trebui să fie caracterizat de rapiditatea obținerii sumei necesare, cu minimum de acte și perioade de rambursare stabilite în funcție de intervalele de recoltare. O instituție financiară nebancară pune la dispoziția întreprinzătorilor din agricultură finanțări personalizate în funcție de nevoile afacerilor.

Creditele se pot acorda pentru capital de lucru și investiții, pentru modernizarea fermelor și tehnologie de ultimă generație, pentru scont și factoring și pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene. Fiecare tip de credit este destinat anumitor operațiuni și are termene proprii de rambursare.

Spre exemplu, creditul AgroInput este rezervat fermierilor din sectorul vegetal și se poate obține pentru cheltuieli curente în fermă, pentru inputuri (combustibil pentru utilaje, semințe și pesticide) și pentru cheltuieli neprevăzute. Fermierii din sectorul zootehnic pot accesa creditul similar, Lapte Bun, pentru plățile comune, cum ar fi cele pentru achiziția de furaje, facturile la utilități, combustibil, întreținerea imobilelor fermei, reparațiile utilajelor sau alte cheltuieli curente, cum ar fi remunerația salariaților, serviciile veterinare și altele.

Pentru investiții majore se pot solicita credite precum Hectar Plus, Ferma Nouă, Echipat, Șeptel Plus, Irigații, Farm Tech sau Utilaj Instant. Perioadele de rambursare pentru finanțări sunt cuprinse între 12 și 60 de luni.

Obținerea unui credit agricol în câteva etape ușor de parcurs

Accesarea unui credit agricol este un proces simplu și eficient, desfășurat în câteva etape, cu sprijinul reprezentanților instituției financiare nebancare din fiecare județ. Primul pas constă în deplasarea echipei mobile direct la ferma ta, economisindu-ți astfel timp prețios. Specialiștii vor evalua situația ta financiară și particularitățile afacerii agricole, oferindu-ți un serviciu personalizat și comod, fără a fi nevoie să te deplasezi la bancă sau la un birou.

După evaluarea inițială, urmează o etapă esențială în care vei primi consiliere pentru a găsi cele mai bune soluții de finanțare adaptate nevoilor tale. Fie că ai nevoie de fonduri pentru achiziționarea de echipamente moderne, terenuri sau alte investiții agricole, echipa te va ghida pentru a selecta pachetul de finanțare optim. În această etapă vei avea o imagine clară asupra opțiunilor disponibile și asupra condițiilor necesare pentru a obține creditul.

Odată stabilite detaliile, vei beneficia de asistență completă în întocmirea dosarului de creditare, pas care adesea poate fi complicat pentru fermieri. Echipa de experți se asigură că toate documentele sunt pregătite corect, astfel încât procesul de analiză și aprobare să decurgă fără probleme. După parcurgerea acestui pas, finanțarea va ajunge rapid în contul tău, permițându-ți să continui investițiile în ferma ta fără întârzieri.

Obținerea unui credit agricol pentru nevoile fermei tale poate fi mai accesibilă decât crezi prin colaborarea cu o instituție financiară nebancară specializată în acordarea de finanțări pentru agricultură. În câțiva pași simpli, poți beneficia de consultanță de specialitate, asistență la pregătirea dosarului și o soluție personalizată de creditare, rapidă și avantajoasă, cu ajutorul căreia să îți poți pune în aplicare proiectele.

Investițiile în modernizarea fermei, precum și cheltuielile curente sunt acum mult mai ușor de susținut prin finanțări agricole cu ajutorul cărora îți poți crește productivitatea fermei, poți investi în viitorul ei, contribuind în același timp la dezvoltarea durabilă a afacerii și a sectorului în care activezi.




Citeste si