Nicolae Ciucă deschis la o posibilă candidatură prezidențială în numele PNL

01 apr. 2024, 14:11
CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Nicolae Ciucă, liderul PNL, ar putea candida la prezidențiale la cererea partidului, cu discuții post-alegeri europarlamentare și locale.

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a indicat că ar putea accepta o candidatură la alegerile prezidențiale dacă partidul îi va cere acest lucru. Într-o declarație recentă, Ciucă a menționat că PNL este suveran în luarea deciziilor și că va proceda conform solicitărilor acestuia. Discuțiile despre o candidatură oficială sunt așteptate să aibă loc după alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie.

În contextul unei posibile alianțe cu Partidul Social Democrat (PSD), Ciucă a subliniat că, deși există ipoteze despre o formulă comună în care un partid ar putea propune președintele și celălalt premierul și comisarul european, nicio decizie nu a fost încă luată. Acesta a adăugat că o analiză a situației va fi efectuată după ce rezultatele alegerilor vor fi cunoscute, iar concluziile vor fi transformate în decizii.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL și europarlamentar, a exprimat obiective ambițioase pentru partid la alegerile locale și europarlamentare, vizând un procentaj ridicat de victorii. De asemenea, a reiterat că, conform statutului PNL, președintele partidului este desemnat să fie candidatul la prezidențiale, sugerând că Ciucă nu are altă opțiune decât să accepte această responsabilitate.



Citeste si