Marea Britanie, Olanda și NATO intensifică sprijinul militar pentru Ucraina în contextul conflictului prezent

08 iul. 2024, 13:12
Sursa foto: Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Marea Britanie și Olanda oferă noi ajutoare militare Ucrainei; NATO și China îndeamnă la soluții politice în conflict.

Marea Britanie și Olanda au anunțat noi pachete de ajutor militar pentru Ucraina, în timp ce NATO se pregătește să intensifice asistența de securitate pentru această țară. Ministrul britanic al apărării, John Healey, a declarat că Regatul Unit va furniza mai multe tunuri de artilerie, cartușe și rachete de precizie Brimstone, în timp ce Olanda va începe livrarea de avioane F-16. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a menționat că la summit-ul de la Washington vor fi luate decizii importante privind sprijinul pentru Ucraina.

Aceste dezvoltări survin într-un moment în care tensiunile din regiune rămân ridicate, cu Rusia acuzând Ucraina de încercarea de a fura un bombardier strategic Tu-22M3. În același timp, Ucraina își adaptează strategiile militare, revenind la tactici aeriene din Primul Război Mondial pentru a doborî dronele rusești, folosind avioane ultraușoare pentru acest scop.

În contextul acestor evenimente, președintele Chinei, Xi Jinping, a cerut comunității internaționale să creeze condiții pentru un dialog direct între Rusia și Ucraina, subliniind necesitatea unei soluții politice și a încetării rapide a focului. Declarațiile au fost făcute în timpul unei întâlniri cu premierul ungar Viktor Orban, care a vizitat recent atât Moscova, cât și Kiev, într-o așa-numită "misiune de pace".



Citeste si