Klaus Iohannis subliniază relația constructivă cu Mark Rutte în contextul candidaturii la șefia NATO

21 mar. 2024, 15:24
Foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Iohannis afirmă că relația cu Rutte rămâne pozitivă în ciuda competiției pentru șefia NATO.

Președintele României, Klaus Iohannis, a evidențiat natura pozitivă a relației sale cu premierul olandez Mark Rutte în lumina competiției pentru funcția de secretar general al NATO. În cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Bruxelles, Iohannis a menționat că niciunul dintre candidați nu își dorește ca această competiție să afecteze proiectele sau relațiile bilaterale dezvoltate de-a lungul anilor.

Președintele român a subliniat că discuțiile cu Rutte sunt constructive și că întâlnirile regulate în cadrul Consiliilor și summiturilor NATO contribuie la menținerea unei relații "absolut normale". Deși nu a oferit detalii specifice despre discuțiile privind candidatura, Iohannis a transmis că este vorba despre o competiție constructivă, care nu va deteriora legăturile stabilite între cele două națiuni.

Această declarație vine în contextul în care Mark Rutte este considerat a avea cele mai mari șanse pentru poziția de secretar general al NATO, având sprijinul unor state cheie precum Statele Unite, Marea Britanie și Germania.



Citeste si