De ce este important să mâncăm sănătos. 5 motive pentru care ar trebui să o faci
Dacă îți dorești să ai o alimentație sănătoasă, iată motivele pentru care ar trebui să o faci.
Un stil de viață sănătos înseamnă o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume, în grăsimi sănătoase și alimente neprocesate. O alimentație nesănătoasă, care se bazează pe mult fast food, dulciuri, alimente prăjite, grăsimi, provoacă un dezechilibru organismului și, pe termen lung, efectele încep să se cunoască.
Pe lângă dezechilibrele din organism, iată alte 5 motive pentru care este esențial să fii atent la ceea ce consumi zi de zi.
1. O alimentație sănătoasă presupune un corp sănătos
Ai un organism care funcționează într-un mod optim atunci când ții cont de nevoile lui și îi oferi alimente sănătoase, asigurându-i nutrienții, vitaminele și mineralele necesare. Astfel, poți preveni boli grave precum diabetul, bolile de inimă, obezitatea.
De asemenea, și starea ta generală este mai bună, eviți disconfortul provocat de balonare și flatulenta și organele tale funcționează la cel mai înalt nivel.
Citește și:
> Cum a scăpat Bianca Drăgușanu de celulită
> Ce și cât să mâncăm în vacanță pentru a ne menține silueta
> Câte calorii are porumbul fiert? Îl putem consuma atunci când suntem la dietă?
2. Ai un nivel crescut de energie
Ceea ce consumi influențează, fără îndoială, nivelul de energie pe care îl ai. De exemplu, printre alimentele sănătoase, care îți oferă energie și au și un gust nemaipomenit, se află ciocolata neagră. Alege o ciocolată cu un procent cât mai mare de cacao - astfel, te asiguri că mănânci sănătos, îți satisfaci nevoia de a consuma dulce și îți crești și nivelul de energie.
De asemenea, printre alimentele sănătoase, care te ajută în ceea ce privește starea de energie și îți pot îmbunătăți performanțele, se află nucile si semintele, afinele, verdeturile (spanacul, urzicile, pătrunjelul, leușteanul, mărarul), peștele (mai ales somonul, sardinele si macroul, fiind bogate în Omega 3), legumele si fructele proaspete, ouăle, cerealele integrale și nu numai. Este important să consumi cât mai des aceste alimente, în varii combinații, oferindu-i organismului tău din toate grupele de alimente.
Citește și:
> Paștele Ortodox - Obiceiuri și tradiții străvechi
> Care sunt cele mai nesănătoare alimente de post. Sunt pericol pentru sănătate
> Etichetă specială pe produsele românești: cine va suporta cheltuielile
3. Îți menții greutatea corporală
Fără îndoială că toată lumea urăște dietele, iar un stil de viață sănătos nu presupune, nicidecum, o dietă. De aceea, în momentul în care ești atent la ceea ce îți pui în farfurie - dar și la cantitatea pe care o consumi - îți creezi un stil de viață sănătos pe termen lung și nu o dietă.
Astfel, ținând cont de aspecte precum cantitatea și calitatea hranei, poate fi destul de ușor să reușești să îți menții greutatea corporală, fără să te lupți cu probleme de tipul kilogramelor în plus.
Citește continuarea pe Kudika.ro.
Alexandra Chivu
Redactor-șef
Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion și am o experiență în presă de peste 6 ani. Ca jurnalist, am lucrat în publicații precum Ciao.ro, Fanatik.ro și Playtech.ro, la care se adaugă și un internship la DigiFM. De-a lungul carierei jurnalistice, am scris în diferite domenii ca sănătate, politic, sport, horoscop, social, meteo, lifestyle, turism și monden. Pe lângă redactat, m-am ocupat și de paginile de Facebook ale mai multor ONG-uri.