Dan Dungaciu, fost director al ISPRI, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

05 apr. 2024, 14:47
Mircea Moira / Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Dan Dungaciu, acuzat de abuz în serviciu de DNA, a oferit spații ISPRI fără licitație, cauzând un prejudiciu de 101.607 lei.

Dan Dungaciu, sociolog și profesor universitar, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) sub acuzația de abuz în serviciu. Faptele incriminate s-ar fi petrecut în perioada 2017-2022, când Dungaciu era director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI).

Ancheta a început după ce Curtea de Conturi a efectuat un control la ISPRI și l-a identificat pe Dungaciu ca suspect. Conform acuzațiilor, acesta a semnat un contract de împrumut de folosință pe cinci ani și două acte adiționale cu Asociația „Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS)”, oferindu-i acesteia două spații din sediul ISPRI fără licitații publice și fără a percepe chirie, prejudiciul fiind estimat la 101.607 lei. Dungaciu este menționat și ca membru fondator al LARICS.

În plus, în perioada mandatului său la ISPRI, Dungaciu a fost sancționat de Agenția Națională de Integritate pentru neîndeplinirea obligației de a-și depune declarațiile de avere și de interese. Dosarul este înregistrat la Tribunalul București și se află în faza de Cameră Preliminară, cu ISPRI constituit ca parte civilă.



Citeste si