Armata Română face angajări! Se caută peste 4.000 de soldați. Când are loc campania de recrutare
Armata României este în căutare de soldați. În cadrul acestei campanii de recrutare și selecție sunt scoase la concurs 4.159 de posturi de soldați/gradați profesioniști. Campania de recrutare are loc între 2 mai - 16 iunie.
Armata Română angajează! Ce presupune campania de recrutare
Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că dă start campaniei de angajare a soldaților profesioniști pentru structura de forțe a Armatei României. Prin urmare, la nivelul structurii de forțe a Armatei României va avea loc una dintre cele mai ample campanii de recrutare. În cadrul concursului vor fi scoase 4.159 de posturi de soldați/gradați profesioniști.
Campania de recrutare se va desfășura în perioada 2 mai - 16 iunie. Cei interesați de posturile de soldat profesionist pot să se înscrie la concurs în cadrul centrelor militare zonale, județene sau de sector (după caz) pe a căror rază de responsabilitate își au domiciliul.
În conformitate cu calendarul de recrutare și selecție a candidaților, s-au stabilit următoarele:
Citește și:
> Afli la Factory Bootcamp cum să găsești finanțare pentru afacerea ta
> Confederația Caritas România - Scrisoare deschisă către Guvernul României
> Statul strânge cureaua: Ciucă, ultimatum pentru bani la buget
- înscrierea 2 mai-16 iunie;
- evaluarea psihologică, evaluarea capacității motrice, 22 mai-23 iunie;
- examinarea medicală 6-30 iunie;
- termenul final de întocmire a dosarelor este 21 iulie.
Toate adresele centrelor militare pot fi găsite pe paginile: www.defense.ro/cariera-recrutare-mapn-ro și pe www.recrutaremapn.ro/contactbir.php.
„Soldații (și gradații) profesioniști (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar și îndeplinesc funcții de execuție specifice luptătorilor și specialiștilor militari, în cadrul unor microstructuri de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare.
SGP pot îndeplini și funcții de comandă la nivelul acestor microstructuri. SGP participă nemijlocit la procesul de instrucție individuală și colectivă, asigură exploatarea și întreținerea tehnicii și armamentului din dotare și a infrastructurii de instruire și pot executa misiuni de paza a obiectivelor militare.
Alături de ceilalți militari, SGP au misiunea nobilă de păstrare a integrității și suveranității statului, a apărării cetățenilor țării. De asemenea, sunt chemați în orice situație care afectează desfășurarea normală a vieții (calamități, dezastre naturale sau tehnologice etc.).
SGP constituie principala sursă de formare a subofițerilor în activitate și pot fi selecționați la programele de formare a maiștrilor militari în activitate, precum și în vederea participării la cursurile organizate pentru admiterea în învățământul superior sau la cursul de formare a ofițerilor în activitate”, transmite MApN, citat de Mediafax.
Valentina Podgorneac
Redactor
Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de trei ani activează în presa scrisă. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației.