Sănătate

7 aspecte medicale care îți pot crește șansele de supraviețuire într-un accident

schedule 19 sept. 2023, 10:51

7 aspecte medicale care îți pot crește șansele de supraviețuire într-un accident
Foto: Shutterstock

Șansele personale de supraviețuire în cazul unui accident depind de o multitudine de factori. Iată cum îi poți îmbunătăți pe unii dintre ei.

Accidentele pot avea consecințe devastatoare asupra sănătății oricui, dar există anumite aspecte medicale care pot juca un rol crucial în creșterea șanselor de supraviețuire individuale în astfel de situații. Iată 7 elemente medicale esențiale de care ar trebui să ții cont, deoarece îți pot salva viața într-o situație limită.

Cunoașterea grupei sangvine

Grupa de sânge poate juca un rol crucial în cazul în care este necesară transfuzia de sânge în urma unui accident. Există 4 grupe sanguine, iar efectuarea transfuziilor de sânge trebuie să țină cont de acestea pentru a preveni complicații medicale grave. Fiind conștient de grupa ta de sânge și menționând-o în documentele medicale, medicii pot acționa rapid în situații de urgență, asigurându-se că primești transfuzia adecvată.

Starea generală de sănătate

Un organism sănătos și bine întreținut are mai multe șanse de a face față traumelor și rănilor grave. Menținerea unui stil de viață sănătos, care implică o alimentație echilibrată, exerciții fizice regulate și evitarea obiceiurilor nesănătoase (fumatul, consumul excesiv de alcool etc.), poate consolida sistemul imunitar și poate spori capacitatea de recuperare a corpului.

Nivelul de fitness

O bună condiție fizică poate avea un impact semnificativ asupra rezistenței organismului în fața unui accident. Musculatura dezvoltată, rezistența cardiovasculară și flexibilitatea pot ajuta la prevenirea leziunilor grave și la o recuperare mai rapidă după un incident traumatic. Inclusiv reacția corpului față de un eveniment traumatic diferă în funcție de procentul de musculatură și grăsime din structura acestuia.

Cunoștințele de prim ajutor

Înțelegerea și aplicarea corectă a tehnicilor de prim ajutor pot face diferența în momentele critice. Atunci când știi cum să controlezi sângerările, cum să acorzi suport vital de bază și cum să stabilizezi o persoană până la sosirea asistenței medicale de urgență poți salva vieți. De asemenea, cunoașterea modului corect de utilizare a accesoriilor din trusa de prim ajutor este esențială. Cunoștințele de prim ajutor îți permit nu numai să ajuți, ci și să previi agravarea leziunilor preexistente prin manevre greșite.

Alergiile și afecțiunile medicale cunoscute

Cunoașterea propriilor alergii și afecțiuni medicale este vitală în cazul unui accident. În cazul în care este necesară o intervenție medicală de urgență, echipa medicală trebuie să fie conștientă de aceste aspecte pentru a evita complicații și a lua deciziile potrivite. În cazul persoanelor cu alergii severe și istoric de șoc anafilactic, o brățară medicală se poate dovedi salvatoare în multe situații, nu numai în cazul unui accident.

Citește continuarea pe Kudika.ro.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9768 RON
0.00030
USD
USD: 4.6464 RON
0.01120
GBP
GBP: 5.8855 RON
0.03190
HUF
HUF: 1.2572 RON
-0.00720
BGN
BGN: 2.5446 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.2078 RON
0.00360
Convertor valutar

Rezultat: ---