Social

Vacanțe ratate, cozi și agitație pe Otopeni, după ce mai multe zboruri Wizz Air au fost anulate. Pasagerii, blocați pe aeroport

schedule 17 apr. 2023, 08:07

Vacanțe ratate, cozi și agitație pe Otopeni, după ce mai multe zboruri Wizz Air au fost anulate. Pasagerii, blocați pe aeroport
Foto: Aerovista Luchtfotografie/Shutterstock

Vacanțe ratate, cozi și agitație pentru sute de pasageri ai companiei de zbor Wizz Air, după ce operatorul a anulat mai multe zboruri și a întârziat altele, din cauza unor verificări tehnice de ultim moment. Pasagerii s-au trezit blocați pe aeroportul Otopeni și chiar dați jos din aeronave. 

Wizz Air a stricat vacanțele oamenilor, după ce a anulat mai multe zboruri

Atmosfera de pe aeroportul Otopeni a fost, în prima zi de Paște, foarte tensionată. Sute de pasageri ai companiei Wizz Air erau pregătiți de zbor, însă problemele care au început să apară încă de vineri seară au stricat toate planurile acestora. O verificare tehnică neprevăzută la una dintre aeronavele programate să zboare de la București la Bergamo a dat peste cap mai multe curse.

În ultimele trei zile, pasagerii Wizz Air au avut parte de întârzieri și anulări pe bandă rulantă. Sâmbătă, două curse spre Spania, două spre Italia și una spre Marea Britanie au înregistrat întârzieri mari, iar spre seară un zbor care trebuia să decoleze spre Barcelona a fost anular.

„Avionul figura decolat şi când a fost fiica mea la biroul de reclamaţii, după ceva timp i s-a spus: "Păi dar sunteţi în Barcelona? Nouă ne apare aici că aţi aterizat în Barcelona". Dacă eu sunt aici, în faţa dumneavoastră, cum să fiu în Barcelona? Sunt aici, nici n-am plecat”, a declarat Marius Blaga, tatăl unei pasagere, pentru Observator.

Probleme tehnice

Oamenii au sperat până în ultimul moment că vor pleca spre destinația dorită. Cei aproape 200 de pasageri au așteptat o oră și jumătate în aeronavă să decoleze, însă, într-un final, au fost debarcați și spun că au primit informații contradictorii. 

„Unii ne spuneau că s-au încins motoarele, unii ne spuneau că s-au încins frânele sau că nu mai avem combustibil”, a spus Daria Blaga, pasageră.
„După care fiica mea a intrat în atac de panică. Foarte mulți pasageri de acolo s-au plâns, au zis că vor să coboare”, a continuat Marius Blaga, tatăl unei pasagere.

Ce variante le-a oferit Wizz Air pasagerilor

Compania low cost spune că, în aceste situații, pasagerii pot alege între a-și reprograma zborurile, a primi banii înapoi integral sau 120% sub formă de credit de companie. 

În cazul întârzierilor, pasagerii pot primi despăgubiri și de 600 de euro dacă ora plecării este decalată cu mai mult de 3 ore, conform unui regulament european. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---