Social Sănătate

Spitalul Obregia riscă să piardă 1,1 milioane de euro din PNRR din cauza unor posibile acte de corupție

schedule 26 aug. 2023, 12:49

Spitalul Obregia riscă să piardă 1,1 milioane de euro din PNRR din cauza unor posibile acte de corupție
CRISTIAN NISTOR / AGERPRES

Ministerul Sănătăţii a transmis că vineri, a efectuat un control neanunţat la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia”. Instituția ar putea pierde finanțarea PNRR din cauza unor posibile acte de corupție.

Acte de corupție la spitalul Obregia din Capitală

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Spitalul Obregia, procedura s-a desfășurat în urma unei reclamații a unui medic din cadrul spitalului, privind ”posibile acțiuni de corupție în PNRR”, în procedura de achiziție a unor aparate cu fonduri europene.

Ministerul Sănătății a menționat că este vorba despre un proiect în valoare de 5,7 milioane de lei.

Discutăm despre un proiect în valoare de 5,7 milioane de lei pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII MEDICALE AMBULATORIE ÎN SPITALUL CLINIC DE PSIHIATRIE ”ALEXANDRU OBREGIA”, spital aflat în subordinea Primăriei Capitalei. Proiectul a fost aprobat pentru finanțare integrală din PNRR în 02 Februarie, iar contractul de finanțare a fost semnat la scurt timp după.
Mă îngrijorează faptul că, deși au trecut aproape 6 luni de la semnarea contractului, această unitate sanitară nu a demarat efectiv procedurile de implementare, fapt care va duce nemijlocit la întârzieri în PNRR și va afecta, global, întregul program!
Ministerul Sănătății, în calitate de finanțator și de coordonator național PNRR pentru componenta Sănătate monitorizează fiecare procedură de achiziție publică realizată cu bani europeni nerambursabili! Atunci când sunt sesizate încălcări sau vor exista suspiciuni cu privire la posibile fapte de corupție, vă asigur că vom interveni rapid și nu vom accepta ca cineva, indiferent cine este, să pună în pericol acest Program. PNRR este ultimul tren pentru schimbarea înfățișării sistemului de sănătate din România!
Oameni buni! Dacă nu utilizăm corect, transparent și în beneficiul pacienților acești bani (sume istorice pentru România) pentru a dezvolta spitalele, pentru a crește siguranța pacienților și a actului medical, nu mai avem nicio altă șansă!
În concluzie, pe aceeași lungime de undă cu ministrul Sănătății, în calitate de Secretar de Stat responsabil de coordonarea la nivel național a PNRR din Sănătate, spun ferm: TOLERANȚĂ ZERO pentru cei care risipesc chiar și un euro din acest program! Aviz amatorilor!” - a transmis secretarul de stat Alexandru Rogobete într-un comunicat de presă.

Oficialul ministerului Sănătății a mai adăugat faptul că, în urma rezultatului corpului de control, ”dacă va fi cazul, cu siguranță vom rezilia contractul de finanțare”.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---