Locale

Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. 25 de copii au fost evacuați

schedule 28 sept. 2023, 07:09

Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. 25 de copii au fost evacuați
Foto: Captura video

Un incendiu a izbucnit, miercuri seara, la Spitalul de Copii din Timișoara. 25 de copii au fost evacuaţi. Din primele informații, un fum gros ar fi ieșit de la camera tehnică.

Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara

UPDATE: 09:10 24 de copii, 20 de părinți și 14 cadre medicale au fost scoși afară din clădire după ce s-a declanșat alarma de incendiu. În cele din urmă, s-a dovedit că fumul care ieșea din subsolul spitalului provenea de la uleiul încins care se scursese de la o instalație de aer. Nimeni nu a fost intoxicat cu fum, iar cei mici s-au reîntors în saloanele lor. 

Fumul gros care a cuprins camera tehnică aflată la demisolul Spitalului Louis Ţurcanu a pornit a declanşat senzorul de incendiu şi a pus pe jar autorităţile.

Pompierii au fost alertați la ora 21:17 despre degajări de fum de la Spitalul de Copii din Timișoara și au trimis mai multe forțe acolo. 

„La ora 21.17 am fost anunțați la 112 că sunt degajari de fum într-o cameră tehnică. 14 adulți și 25 copii au fost evacuați. Sala a fost ventilată. Nu există răniți”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, Zorița Mircov, la postul Antena 3 CNN.

Au fost avacuați 25 de copii, 14 medici și asistente și câțiva aparținători. Toți au fost mutați în clădirea principală a unității medicale. Degajările de fum au venit, potrivit ISU Timiș, din sala de oxigen a spitalului. Nu sunt victime, iar incendiul a fost stins. Copiii urmează să se întoarcă în spital.

Ce spun salvatorii

„Astăzi, la ora 21:17 am fost anunțați prin apel 112 despre degajări de fum la Spitalul Clinic pentru copii Louis Țurcanu Timișoara. 

Au fost alertate Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Timișoara și s-au deplasat la locul evenimentului 1 ofițer și 45 subofițeri cu șase autospeciale autospeciale de stingere, două autoscări mecanice de lucru și salvare de la înălțime, două autospeciale de primă intervenție si comandă, două ambulanțe SMURD și trei ambulanțe SAJ”, a informat, miercuri seara, ISU Timiș, relatează Mediafax.

„Totul e sub control, a fost o scurgere de ulei de la o cameră a compresoarelor. Copiii au fost evacuaţi când s-a simţit miros de ulei încins”, a declarat, la Antena 3, directorul medical, Mihai Gafencu, relatează News.ro.

El a precizat că a fost ulei încins, cu un miros pătrunzător, nu a fost fum.

Nu este primul incident

În toamna lui 2022, o zonă a Spitalului de Copii de la Timișoara a fost umplută de fum după un incendiu la o stație de tratare a aerului. Peste 40 de copii au fost evacuați atunci, căci fumul gros a umplut două etaje. 

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a transmis atunci că noua clădire a spitalului de pediatrie, începută și neterminată de peste un deceniu, urma să fie gata încă de anul trecut. Dar nu va putea fi inaugurată din lipsă de fonduri. 

„La Spitalul de copii Louis Țurcanu, noua clădire a stat blocată în șantier mai bine de 10 ani. Anul acesta o finalizăm. Dar pentru a putea funcționa avem nevoie urgentă de dotări. Am depus cerere de finanțare pe fonduri PNRR pentru a dota și mobila acest nou spital de șase etaje”

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---