Locale

Simbolul Brașovului, redeschis cu fast după 8 ani. Gloria de altă dată e pe care să fie recăpătată

schedule 09 sept. 2023, 08:55

Simbolul Brașovului, redeschis cu fast după 8 ani. Gloria de altă dată e pe care să fie recăpătată
Foto: Primaria Municipiului Brașov/Facebook

A fost forfotă pe străzile din Brașov, unde domnițe, cavaleri pe cai albi și menestreli s-au strecurat printre oameni. Totul parcă s-a întors în timp datorită redeschiderii unui loc de vis, simbol al orașului de poveste din Transilvania, după 8 ani în care a avut lacătul pe porți.  

Simbolul Brașovului a fost redeschis după 8 ani

După aproape un deceniu, simbolul Brașovului a fost recâștigat. Cetăţuia Braşovului s-a redeschis cu mare fast în săptămâna porţilor deschise. Pentru a marca acest moment, pentru sutele de turiști aflați acolo a fost organizat un program special. 

„Cetatea este a voastră! A revenit acasă. A redevenit a brașovenilor”, a spus Allen Coliban, primarul Brașovului.

Domnițe, cavaleri pe cai albi și menestreli au împânzit străzile Brașovului, dând de veste că de acum Cetățuia Brașovului are din nou stăpâni. 

Edilul orașului a declarat însă că, după marea deschidere, ar urma lucrări de reabilitare în încercarea de a readuce simbolul Brașovului la viață. 

„Cu siguranță, nu vom face lucruri care să întineze specificul medieval al acestui monument”, a completat Allen Coliban, primarul Brașovului.

Cetățuia Brașovului, deschisă publicului până în 17 septembrie

Cetățuia Brașovului, de pe Dealul Straja, va fi deschisă până pe 17 septembrie pentru brașoveni și turiști. Vor urma apoi lucrări complexe de consolidare, potrivit evaluărilor începute deja.

Amintim că Primăria a reintrat în posesia Cetățuii de pe Dealul Straja la mijlocul lunii iulie 2023, în urma unui proces lung, care a durat 7 ani, deschis de Primăria Brașov și care a fost câștigat de municipalitate la finalul lui 2022. 

Au fost desfășurate o serie de lucrări de igienizare și urmează cele de punere în siguranță. Lucrările se referă, în principal, la acoperiș și tencuieli. 

După terminarea lucrărilor de punere în siguranță, Cetățuia va fi deschisă publicului larg pentru a vizita zona în interiorul cetății, zona perimetrală. 

Deschiderea tuturor spațiilor se va face după finalizarea proiectului de restaurare, un proiect mai amplu, care include o serie de studii, inclusiv cel privind rezistența la cutremur, cât și o analiză a destinației spațiilor existente. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---