Social

Poștașii din România ies în stradă. Aceștia vor protesta în fața sediului Ministerului Cercetării toată săptămâna viitoare

schedule 07 oct. 2023, 07:48

Poștașii din România ies în stradă. Aceștia vor protesta în fața sediului Ministerului Cercetării toată săptămâna viitoare
Compania Naţională Poşta Română/Facebook

Poștașii din țară vor protesta în fața sediului Ministerului Cercetării Inovării și Digitalizării, zilnic, toată săptămâna viitoare.

Poștașii din România protestează. Ce îi nemulțumește

Poștașii din țară vor ieși în stradă și vor protesta zilnic, săptămâna viitoare, în fața sediului Ministerului Cercetării. Aceștia vor picheta sediul în fiecare zi în intervalul orar 10.00 – 12.00. Aceștia solicită implementarea de măsuri care să stopeze declinul companiei.

"Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) va începe un program de acțiuni de protest prin organizarea unor pichete la sediul Ministerului Cercetării Inovării și Digitalizării, în perioada 09 – 13 octombrie 2023, zilnic în intervalul orar 10.00 – 12.00", potrivit unui comunicat de presă.

Printre motivele pentru care poștașii au decis să protesteze se numără lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant și nediscriminatoriu care a dus la o situație gravă în cadrul Poștei Române. În jur de 17.000 de angajaţi au salariul minim pe economie, indiferent de funcție, studii, responsabilități, experiență profesională.

"Riscul uriaș ca, odată cu creșterea salariului minim pe economie, de la 01 ian. 2024, Poșta Română să intre în procedură de insolvență sau să concedieze multe mii de angajați.
Lipsa politicilor coerente de dezvoltare și sustenabilitate a Companiei Naționale Poșta Română amplifică pericolul pierderii de locuri de muncă din rândul agenților poștali, al factorilor, oficiantelor, diriginților, lucrătorilor din tranzite, mai ales în lipsa abordării rapide a unor noi linii de business.
Lipsa de transparență și predictibilitate în actul de management; salariații, în marea lor majoritate aflați la vârsta de peste 50 de ani, nu cunosc intențiile acționarului majoritar și managementului Poștei Române cu privire la viitorul Companiei pentru următorii 5-7 ani.
Lipsa dialogului social la nivelul Poștei Române sporește nemulțumirile și îngrijorările angajaților, mărind riscul declanșării de conflicte", sunt celelalte motive.

Sindicaliștii solicită "implicarea urgentă a acționarului majoritar al Poștei Române în identificarea și implementarea de măsuri care să stopeze declinul Companiei și să conducă la începerea unui proces de dezvoltare sustenabilă a acesteia, cu efecte benefice și pentru siguranța și calitatea locurilor de muncă".

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---