Externe

Populația din Gaza este la un pas de o foamete generalizată. Anunțul făcut de ONU

schedule 19 nov. 2023, 09:59

Populația din Gaza este la un pas de o foamete generalizată. Anunțul făcut de ONU
Anas-Mohammed / Shutterstock

Reprezentanții Programului Alimentar Mondial al ONU au avertizat că populație din Gaza riscă să moară de foame.

Populația din Gaza ar putea muri de foame

ONU susține că populația din Gaza ar putea ajunge să moară de foame din cauza sărăciei și condițiilor deplorabile pe care le au.

Totodată, oficialii ONU spun că după o lună și jumătate de război, produsele alimentare și apa sunt tot mai greu de găsit, iar locuitorii sunt înfometați, fiind nevoiți să se limiteze la doar o singură masă pe zi.

"Sistemele alimentare se prăbușesc și, bineînțeles, ajutorul umanitar care se scurge în Gaza nu compensează în niciun fel oprirea sectorului comercial. Oamenii recurg la tot ce pot.
Sunt rezistenți, dar cât timp poți continua să fii rezistent după săptămâni întregi de foame? Familiile dau prioritate copiilor. Singura opțiune pe care oamenii o au, dacă sunt norocoși, sunt conservele", spune Abeer Etefa, purtător de cuvânt Programul Alimentar Mondial ONU.

De asemenea, personalul medical de la spitalul Al-Shifa din Gaza a fost obligat să părăsească unitatea medicală din Fâșia Gaza pe jos, împreună cu pacienții grav bolnavi, inclusiv bebeluși prematuri, potrivit Medical Aid for Palestinians.

"Printre cei care urmează să fie evacuați se numără și bebelușii prematuri supraviețuitori care au fost scoși forțat din incubatoare din cauza refuzului Israelului de a folosi combustibilul pentru generatoare.
Ultimele informații primite de MAP au indicat că patru au murit și 35 au rămas în viață. Viețile lor sunt în pericol iminent”, se arată într-o postarea MAP.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---