Externe

Israelul va inaugura un nou punct de trecere pentru ajutoare umanitare în Fâşia Gaza

schedule 11 apr. 2024, 08:05

Israelul va inaugura un nou punct de trecere pentru ajutoare umanitare în Fâşia Gaza
https://pixabay.com/photos/flag-israeli-israel-symbol-186476/
Israel deschide un nou punct de trecere în Gaza pentru a eficientiza ajutorul umanitar, în contextul unei crize grave.

Israelul a anunțat că va deschide un nou punct de trecere terestră în nordul Fâşiei Gaza, cu scopul de a facilita livrările de ajutoare umanitare pentru palestinieni, provenind din Iordania sau alte țări. Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat că acest nou punct de trecere va reduce timpul necesar pentru transportul de ajutoare din portul Ashdod și va eficientiza controalele de securitate. Punctul de trecere va fi situat între satul israelian Zikim și satul palestinian As-Siafa.

Această inițiativă vine în contextul unei crize umanitare tot mai grave în Fâşia Gaza, unde o mare parte din populația de 2,3 milioane de palestinieni se confruntă cu lipsa adăpostului, foamete și boli, iar infrastructura civilă este devastată. Israelul a redeschis treptat două puncte de trecere existente și a contribuit la înființarea unui coridor maritim, precum și la deschiderea spațiului său aerian pentru avioanele străine care au parașutat ajutoare în regiune.

În paralel, ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, și Coordonatorul ONU pentru Procesul de Pace din Orientul Mijlociu au cerut o încetare imediată a focului în Fâşia Gaza, subliniind importanța accesului sigur și nestingherit pentru cei afectați și eliberarea ostaticilor. Aceste cereri au fost formulate în urma discuțiilor purtate la Moscova, evidențiind necesitatea unei soluții de pace durabile între Israel și Palestina.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
0.00090
USD
USD: 4.5772 RON
0.01880
GBP
GBP: 5.7994 RON
0.00240
HUF
HUF: 1.2896 RON
-0.00050
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0733 RON
0.00400
Convertor valutar

Rezultat: ---