Externe

Nigel Farage intră în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din Marea Britanie

schedule 04 iun. 2024, 08:59

Nigel Farage intră în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din Marea Britanie
Pixabay
Nigel Farage se alătură cursei electorale din Marea Britanie, conducând Reform UK și vizând să devină "vocea opoziției".

Nigel Farage, cunoscut pentru rolul său în promovarea Brexitului, a anunțat că va candida la alegerile parlamentare anticipate din Marea Britanie, schimbându-și astfel poziția inițială de a nu participa în competiția electorală. Decizia sa de a intra în cursa pentru un loc în Camera Comunelor a fost făcută publică în cadrul unei conferințe de presă, unde a declarat că va conduce partidul naționalist Reform UK.

Farage, în vârstă de 60 de ani, a menționat că nu poate dezamăgi milioanele de persoane care sunt nemulțumite de clasa politică actuală și care i-au cerut să candideze. Acesta a mai precizat că intenționează să fie "vocea opoziției" și să conducă o "revoltă politică" în țară, având în vedere problemele cu care se confruntă serviciile publice, inclusiv sănătatea și infrastructura rutieră.

În ciuda faptului că Farage a candidat fără succes de șapte ori în trecut pentru un mandat de deputat, el rămâne o figură influentă în politica britanică, fiind cunoscut pentru stilul său carismatic, dar și pentru discursul său controversat. Decizia sa de a candida este așteptată să influențeze rezultatele Partidului Conservator, condus de premierul Rishi Sunak, întrucât sondajele de opinie indică un sprijin în creștere pentru Reform UK.

Alegerile parlamentare anticipate din Marea Britanie sunt programate pentru 4 iulie, iar sondajele sugerează că Partidul Laburist ar putea câștiga, în timp ce conservatorii se confruntă cu posibilitatea unui rezultat slab în istoria lor recentă. Farage și-a exprimat dorința de a atrage "milioane de alegători" pentru a asigura că Partidul Laburist va câștiga cu un avans "mult mai mic" decât cel prevăzut de sondaje.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---