Externe Locale Politic

Mircea Geoană subliniază necesitatea pregătirii pentru o relație tensionată cu Rusia în următorii ani

schedule 16 mar. 2024, 21:12

Mircea Geoană subliniază necesitatea pregătirii pentru o relație tensionată cu Rusia în următorii ani
roibu / Shutterstock
Mircea Geoană avertizează despre tensiuni prelungite cu Rusia și promovează independența candidaților în alegerile din România.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a avertizat că trebuie să ne așteptăm la o perioadă prelungită de tensiuni cu Federația Rusă. În cadrul unei vizite la Constanța, Geoană a declarat că, în contextul alegerilor prezidențiale din Rusia, nu se preconizează o schimbare de abordare din partea Moscovei, nici în relația cu Ucraina, nici față de Occident sau NATO. "Trebuie să ne pregătim pentru încă cel puțin câțiva ani de o relație tensionată", a afirmat Geoană, adăugând că o Rusie mai agresivă va determina o Alianță Nord-Atlantică mai pregătită să descurajeze agresivitatea.

În timpul vizitei, Geoană a avut întâlniri cu operatori din cadrul Constanța Port Business Association și și-a lansat cartea "Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO". De asemenea, a fost abordată și tema alegerilor prezidențiale din România, unde Geoană a menționat importanța independenței candidaților față de partidele politice, subliniind că "anul acesta este anul independenților". Platforma "România Renaște" pare să susțină această viziune, căutând un președinte vizionar, independent față de interesele partidelor românești.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---