Externe

Japonia Instalează Gard pentru a Limita Accesul la Priveliștea Muntelui Fuji

schedule 21 mai 2024, 12:47

Japonia Instalează Gard pentru a Limita Accesul la Priveliștea Muntelui Fuji
Fujikawaguchiko, Japonia, a montat un gard pentru a limita fotografierea Muntelui Fuji, răspunzând la aglomerația și problemele cauzate de turiști.

Autoritățile din orașul Fujikawaguchiko, Japonia, au luat o măsură drastică pentru a gestiona numărul mare de turiști care vizitează zona pentru a fotografia Muntele Fuji. Un gard de 20 de metri lungime și 2,5 metri înălțime a fost montat pentru a obstrucționa vederea către simbolul național și magazinul Lawson situat în apropiere, care era frecventat de vizitatori pentru a captura imagini pitorești.

Localnicii s-au confruntat cu probleme legate de aglomerația și nerespectarea regulilor de către turiști, inclusiv aruncarea gunoiului și parcarea neregulamentară, care au devenit un pericol pentru trafic. Creșterea numărului de vizitatori a fost stimulată de ridicarea restricțiilor pandemice și devalorizarea yenului, ceea ce a făcut din Japonia o destinație atractivă pentru turiști. În primele trei luni ale anului 2024, turiștii au cheltuit un record de 1,75 trilioane de yeni (11,2 miliarde de dolari), potrivit unei agenții de turism.

Decizia de a bloca priveliștea spre Muntele Fuji reflectă tensiunile din întreaga țară legate de impactul turismului. Alte orașe, precum Osaka și Hakone, iau în considerare introducerea de taxe pe turism pentru a face față numărului mare de vizitatori. În plus, autoritățile japoneze au anunțat că vor introduce un sistem de rezervare online pentru a limita accesul pe traseul Yoshida de pe Muntele Fuji, stabilind un număr maxim de 4.000 de persoane pe zi, care vor trebui să plătească o taxă de 12 euro.

Această problemă nu este unică Japoniei, deoarece orașe precum Veneția au implementat, de asemenea, taxe pentru a limita turismul excesiv și a proteja patrimoniul și mediul înconjurător.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---