Externe

Donald Trump solicită mai mult sprijin european pentru Ucraina

schedule 19 apr. 2024, 09:24

Donald Trump solicită mai mult sprijin european pentru Ucraina
Foto: Consolidated News Photos/Shutterstock
Trump cere Europei mai mult sprijin financiar pentru Ucraina, comparând contribuțiile cu cele ale SUA.

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a cerut Europei să intensifice sprijinul financiar pentru Ucraina în contextul conflictului cu Rusia. Într-o serie de postări pe rețeaua sa socială, TruthSocial, Trump a subliniat că SUA au contribuit cu peste 100 de miliarde de dolari la efortul de război ucrainean, o sumă care depășește contribuțiile europene, deși Europa este geografic mai apropiată de Ucraina.

Trump a discutat această problemă cu președintele polonez Andrzej Duda și cu ministrul britanic de externe David Cameron în timpul vizitelor recente. În plus, a criticat faptul că SUA ar putea continua să ofere asistență financiară fără așteptarea unei rambursări. În februarie, Trump a creat neliniște în rândul aliaților europeni, amenințând că ar putea retrage garanțiile de protecție ale țărilor membre NATO împotriva Rusiei dacă acestea nu își plătesc contribuțiile.

În ciuda solicitărilor lui Trump, institutul german de cercetare Kiel a raportat că ajutorul european pentru Ucraina depășește în total ajutorul american angajat. Această cerere vine într-un moment în care Congresul SUA examinează un nou pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 61 de miliarde de dolari, care se confruntă cu opoziția unor membri republicani apropiați de Trump.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---