Externe Politic

Donald Trump și Joe Biden, în pragul unei noi confruntări electorale după rezultatele din "Super Tuesday"

schedule 06 mar. 2024, 13:29

Donald Trump și Joe Biden, în pragul unei noi confruntări electorale după rezultatele din "Super Tuesday"
Evan El-Amin / Shutterstock
Trump câștigă 11 state în primarele republicane, Biden domină la democrați; amândoi se pregătesc pentru posibil duel electoral.

Donald Trump a obținut o serie de victorii importante în primarele republicane din "Super Tuesday", câștigând în 11 state și consolidându-și astfel poziția pentru nominalizarea republicană în alegerile prezidențiale din noiembrie. Fostul președinte a sărbătorit aceste succese la complexul său Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, unde a ținut un discurs în care a promis unitate în cadrul partidului și a atacat administrația actuală.

Pe de altă parte, președintele în exercițiu Joe Biden a câștigat primarele democrate în 12 state, inclusiv Vermont, Carolina de Nord și Virginia, consolidându-și astfel poziția pentru un al doilea mandat. Biden a criticat vehement retorica și acțiunile lui Trump, avertizând că progresele făcute de administrația sa ar fi în pericol dacă Trump ar reveni la Casa Albă.

În ciuda unei înfrângeri minore în Vermont în fața lui Nikki Haley, Trump a obținut victorii în majoritatea statelor și se așteaptă ca Haley să se retragă din cursă, lăsând calea deschisă pentru o nouă confruntare electorală între Trump și Biden. Duelul anticipat dintre cei doi este aproape confirmat, deși cursa republicană nu s-a încheiat oficial.

Trump se pregătește pentru duelul cu Biden, în timp ce se confruntă și cu probleme în justiție, primul său proces penal urmând să înceapă la sfârșitul lunii martie la New York. Pe de altă parte, Biden se pregătește să-și apere bilanțul și să-și prezinte viziunea pentru America într-un discurs de politică generală în Congres.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---