Sănătate

Creșterea cazurilor de cancer la tineri și revenirea tusei convulsive în Europa, semnale de alarmă pentru sănătatea publică

schedule 08 apr. 2024, 11:55

Creșterea cazurilor de cancer la tineri și revenirea tusei convulsive în Europa, semnale de alarmă pentru sănătatea publică
Gabriel Petrescu / Shutterstock
Europa se confruntă cu creșterea cazurilor de cancer la tineri și tuse convulsivă, legate de îmbătrânirea biologică și scăderea vaccinării.

În ultima perioadă, Europa se confruntă cu două probleme majore de sănătate publică: o creștere alarmantă a cazurilor de cancer în rândul tinerilor și o explozie a numărului de îmbolnăviri de tuse convulsivă, o boală considerată a fi din trecut. Cercetătorii au identificat o posibilă legătură între îmbătrânirea biologică accelerată și incidența crescută a cancerului la persoanele tinere, după analiza dosarelor medicale a aproape 150.000 de persoane. Studiul, prezentat la conferința anuală a Asociației Americane de Cercetare a Cancerului, sugerează că factorii de îmbătrânire biologică, măsurați prin markeri specifici din sânge, ar putea fi asociați cu un risc crescut de diverse tipuri de cancer, inclusiv pulmonar, gastrointestinal și uterin.

Pe de altă parte, Europa se confruntă cu o creștere neașteptată a cazurilor de tuse convulsivă, o boală infecțioasă gravă care afectează plămânii și căile respiratorii. Înregistrările arată că numărul de cazuri a atins cel mai înalt nivel din ultimii 60 de ani, cu cele mai multe îmbolnăviri raportate în Croația, Cehia, Danemarca, Belgia, Spania și Marea Britanie. Scăderea ratei de vaccinare este indicată ca o posibilă cauză a acestei creșteri, conform unui raport al British Medical Journal. Medicii subliniază importanța consultului medical în cazul simptomelor persistente și a prevenției prin vaccinare pentru a evita răspândirea bolii.

Aceste două probleme de sănătate evidențiază necesitatea unei atenții sporite la factorii de risc și la măsurile de prevenție, pentru a proteja sănătatea populației europene.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---