Social Educație

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare a fost modificat din cauza grevei generale din Educație

schedule 26 mai 2023, 15:38

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare a fost modificat din cauza grevei generale din Educație
MMD Creative/Shutterstock

Ministerul Educației a anunțat că din cauza grevei generale din învățământ a fost modificat calendarul înscrierii în clasa pregătitoare. Ordinul pentru actualizarea datelor a fost trimis la Monitorul Oficial.

Înscrierile în clasa pregătitoare, decalate din cauza grevei

Ministerul Educației a transmis că perioada înscrierilor în clasa pregătitoare a fost decalată din cauza grevei generale pornite de sindicaliștii din Educație.

”A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului înscrierii în învăţământul primar 2023 - 2024. În perioada 3 - 18 mai au fost depuse şi validate cererile de înscriere de către părinţi/tutori legal instituiţi/reprezentanţi legali”, anunţă, vineri, Ministerul Educaţiei.

Ministerul a menționat că au fost introduse mici modificări în calendarul înscrierii în clasa pregătitoare.

Prin urmare, pentru prima etapă de înscriere

În perioada 29 mai - 6 iunie 2023, vor avea loc:

  • procesarea, la nivelul unităţilor de învăţământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere;
  • repartizarea, la şcoala de circumscripţie, a copiilor ai căror părinţi/tutori legal instituiţi/reprezentanţi legali au solicitat înscrierea la altă şcoală decât şcoala de circumscripţie şi nu au fost repartizaţi din lipsă de locuri şi care au exprimat această opţiune în cererea de înscriere;
  • afişarea, în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratelor şcolare a listei copiilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri libere.

Pentru a doua etapă de înscriere

În perioada 6 - 12 iunie vor avea loc:

  • depunerea, la unitatea de învăţământ, a cererilor de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinşi în etapa anterioară;
  • validarea cererilor de înscriere la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor.

În perioada 13-19 iunie vor avea loc:

  • procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unităţii de învăţământ, în limita locurilor rămase libere;
  • afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Calendarul inițial de înscrieri în clasa pregătitoare

În perioada 1 - 8 septembrie 2023, Inspectoratele şcolare vor soluționa toate cererile părinţilor/tutorilor legal instituiţi/reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

Modificările calendarului s-au produs din cauza grevei generale din Educaţie. Potrivit calendarului iniţial, pe data de 31 mai ar fi trebuit să aibă loc afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere, iar etapele pentru a doua sesiune de înscrieri ar fi trebuit să înceapă în 5 iunie.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9745 RON
0.00010
USD
USD: 4.5878 RON
-0.01220
GBP
GBP: 5.8379 RON
-0.01760
HUF
HUF: 1.2865 RON
0.00400
BGN
BGN: 2.5434 RON
CHF
CHF: 5.0225 RON
0.01020
Convertor valutar

Rezultat: ---