Social

Bicicletele și trotinetele electrice vor avea nevoie de RCA

schedule 01 ian. 2024, 11:44

Bicicletele și trotinetele electrice vor avea nevoie de RCA
Alex Yuzhakov/Shutterstock

Potrivit unui proiect de lege adoptat de Guvern, bicicletele și trotinetele electrice vor avea nevoie de polițe RCA.

RCA obligatoriu pentru biciclete și trotinete electrice

Guvernul a adoptat un proiect de lege care presupune asigurarea obligatorie a pentru vehiculele care circulă pe drumurile publice, și anume bicicletele și trotinetele electrice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, proiectul adoptat își va urma parcursul parlamentar pentru a fi aprobat și pentru a intra în vigoare.

„Vor intra sub obligația de asigurare și vehiculele care, conform legislației naționale, nu sunt supuse înmatriculării sau înregistrării, și dau două exemple relevante: trotinetele electrice și bicicletele electrice vor trebui obligatoriu asigurate”, a spus Mihai Constantin.

Potrivit acestuia, singurele excepții de la asigurarea RCA o vor avea vehiculele retrase temporar sau permanent din circulație și a căror utilizare este interzisă.

„Vor fi exceptate de la o astfel de asigurare fotoliile rulante sau vehiculele similare cu propulsie proprie, destinate a fi utilizate în mod exclusiv de către o persoană cu dizabilitate fizică locomotorie.
O altă excepție de la obligativitatea de asigurare este cazul utilizării vehiculelelor în cadrul evenimentelor și activităților sportive cu motor, inclusiv a curselor și competițiilor, dar această exceptare se aplică numai în cazul în care organizatorul sau orice altă parte implicată în eveniment are încheiată o asigurare sau pune la dipoziție o garanție alternativă care acoperă eventualele prejudicii care ar fi intrat sub incidența unui RCA clasic”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---