Externe

Atentat în SUA! Cel puțin 22 de persoane au fost împușcate de un bărbat înarmat

schedule 26 oct. 2023, 07:39

Atentat în SUA! Cel puțin 22 de persoane au fost împușcate de un bărbat înarmat
Matt Gush/Shutterstock

Cel puțin 22 de persoane au fost ucise în cel puțin două locații din orașul Lewiston, statul Maine, de către un bărbat suspect. Se presupune că acesta ar avea pregătire militară.

Un bărbat înarmat din SUA a împușcat și a omorât cel puțin 22 de persoane

Tragedia s-a produs în două locații din orașul Lewiston, statul Maine, Statele Unite. Un bărbat înarmat a împușcat și a omorât cel puțin 22 de persoane.

"Există un trăgător în libertate în Lewiston. Cerem oamenilor să se adăpostească imediat acolo unde se află. Rămâneți în interiorul locuinței dvs. cu ușile încuiate", a transmis poliția statală pe rețeaua X (Twitter).

Poliția municipală a menționat că a intervenit în două locații, un restaurant numit Schemengees și o sală de bowling numită Sparetime Recreation. Între cele două locații există o distanță de aproximativ 6,5 km una de cealaltă.

Suspectul a fost identificat pe camerele de supraveghere. Bărbatul este surprins de camere la intrarea într-o clădire, acesta fiind cu barbă, îmbrăcat într-un pulover maro și ținând în mână o pușcă semi-automată. Autoritățile mai târziu i-au stabilit identitatea.

Atacatul este Robert Card, în vârstă de 40 de ani, un instructor autorizat de tir și membru al rezerviștilor militari americani. Poliția din SUA a distribuit o fotografie cu un autovehicul alb și le-a cerut oamenilor să sune la poliție în cazul în care văd mașina suspectă.

Departamentul de Justiție al SUA a transmis o declarație în care a precizat că agențiile federale asistă forțele de ordine locale și statale în acest atentat. Casa Albă a transmis că președintele Joe Biden a fost informat asupra acestei situații de criză și va continua să primească informații actualizate cu privire la acest caz.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---