Zeci de proiectile neexplodate, descoperite de muncitorii care asfaltau o stradă din Galați. Armamentul datează din Al Doilea Război Mondial

02 dec. 2023, 15:12
Cristi Croitoru / Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

În jur de 160 de proiectile neexplodate, care datează încă din Al Doilea Război Mondial, au fost descoperite de un grup de muncitori în timp ce asfaltau o șosea dintr-o localitate din județul Galați.

Proiectile neexplodate, descoperite în Galați

În jur de 160 de proiectile neexplodate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite în pământ, în localitatea Liești, județul Galați, de către muncitorii care efectuau lucrări de asfaltare.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a fost alertat de către firma care se ocupa de amenajarea terenului în localitatea Liești pentru asfaltare. Aceștia le-au mărturisit că au descoperit zeci de proiectile de artilerie din timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

"Misiunea pirotehnică este încă în derulare, urmând să fie preluate, transportate și depozitate în vederea distrugerii un număr de 158 proiectile de calibrul 75 mm”, a informat ISU Galați.


Citeste si

Cine-a pus crucea în drum? 04 aug. 2023, 12:54