Turist ucrainean bătut de salvamar la Eforie Nord. Pe plajă au apărut și polițiștii
E steag roșu la mare, iar salvamarii și-au pierdut răbdarea cu turiștii care intră în valurile periculoase în pofida avertismentelor. Un ucrainean venit în vacanță la Eforie Nord a fost chiar bătut de un salvator.
Pățania unui turist ucrainean la Eforie Nord. A fost bătut de salvamar pentru că a ignorat steagul roșu
Un bărbat din Ucraina a fost bătut de salvamari la Eforie Nord, ca pedeapsă pentru că a ignorat steagul roşu care interzicea intrarea în apă. Plaja a fost împânzită de polițiști după incident. Ucraineanul nu a fost singurul care a sfidat pericolul mării. E a cincea zi în care salvatorii au arborat steagul roșu în Eforie Nord, însă turiștii par că nu îl văd și intră în apă.
„Turiştii n-au ce căuta în apă pe vremea asta, dar nu te mai poţi înţelege cu ei. Deja stau de patru zile pe mal şi îi lăsăm, îi lăsăm până la nivelul genunchilor, în speranţa că nu se vor avânta mai mult”, a spus Cristian, salvamar, pentru Observator.
Turiștii care nu s-au aventurat în apă, în schimb, au profitat de timpul liber și au adunat, împreună cu salvamarii, buștenii și lemnele aduse de valuri pe plajă.
Citește și:
> Bilanțul de pe litoral, la final de sezon: 18 oameni au murit, 42 au fost salvați în ultima clipă
> Ciolacu: „Trebuie să fie foarte fermi în aplicarea legii. Au toată susținerea mea”
> A plecat și singurul tractor care mai protesta în Piața Constituției
„Turiştii şi salvamarii au strâns. Era o bucată mare, nu mai ştiu care, vreo patru oameni au reuşit să ridice bucata”, a declarat un turist.
„Are peste 100 kg, am încercat să-l ridic înainte, e destul de greu şi dincolo e şi mai mare”, a transmis Adrian Bîlbă, biolog.
Biologii spun că lemnele nu reprezintă niciun pericol, necontaminând apa cu bacterii.
„Sunt resturi vegetale, lemn, scânduri, copaci, trunchiuri de copaci, rădăcini, provenite probabil din viituri de pe Dunăre din trecut sau posibil şi din ruperea bazinului din Ucraina”, Florin Timofte, director interimar Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” Constanța (INCDM).
Angajații de la Administrația Apelor susțin că vor aduna lemnele de pe nisip numai dacă se vor aduna cantități foarte mari, altminteri este de datoria fiecărui administrator de plajă să întrețină curățenia.
Alexandra Chivu
Redactor-șef
Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion și am o experiență în presă de peste 6 ani. Ca jurnalist, am lucrat în publicații precum Ciao.ro, Fanatik.ro și Playtech.ro, la care se adaugă și un internship la DigiFM. De-a lungul carierei jurnalistice, am scris în diferite domenii ca sănătate, politic, sport, horoscop, social, meteo, lifestyle, turism și monden. Pe lângă redactat, m-am ocupat și de paginile de Facebook ale mai multor ONG-uri.