Monede sau monezi? Care este forma corectă? DEX-ul are o singură variantă corectă
Monede sau monezi? Aceasta este o întrebare la care o mare parte dintre români răspund greșit. Aparent, pluralul cuvântului "monedă" dă mari bătăi de cap. Unii spun monede, alții monezi. Dar ce spune DEX-ul?
Monede sau monezi? Care este pluralul cuvântului „monedă”?
Măcar o dată în viață fiecare persoană s-a ciocnit de situația în care a trebuit să folosească pluralul cuvântului "monedă" şi s-a îndoit de forma corectă a acestuia. Monede sau monezi? Oare care formă este cea corectă. În viața de zi cu zi le putem auzi pe ambele. „Șapte monezi, zece monede”. Însă care este forma corectă al acestui substantiv.
Potrivit Dicționarului Explicativ Român, care pune toate punctele pe i, există doar o singură variantă de plural a cuvântului "monedă". În Dicţionarul Explicativ Român se regășește cuvântul "monede", acesta fiind unica variantă de plural a cuvântului monedă.
"Monedă, monede - substantiv feminin
Ban de metal (rar de hârtie) care are sau a avut curs legal pe teritoriul unui stat", este prezentat în Dicţionarul Explicativ al Limbii Române.
Valentina Podgorneac
Redactor
Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de trei ani activează în presa scrisă. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației.