Joe Biden și Volodimir Zelenski se vor întâlni în Franța și la summitul G7 din Italia

05 iun. 2024, 10:12
Foto: Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Biden și Zelenski se vor întâlni în Franța și Italia pentru discuții pe tema sprijinului SUA în fața agresiunii rusești.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, vor avea întâlniri bilaterale în Franța și Italia, în contextul tensiunilor crescute din Ucraina. Casa Albă a confirmat că întâlnirile vor avea loc în marja festivităților celei de-a 80-a aniversări a Debarcării în Normandia și ulterior la summitul G7 din Italia.

Jake Sullivan, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Națională, a menționat că discuțiile dintre cei doi lideri se vor concentra pe situația actuală din Ucraina și pe modul în care SUA pot continua să sprijine țara în fața agresiunii rusești. În plus, președintele Zelenski va avea o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron la Palatul Elysée pentru a discuta despre nevoile Ucrainei în contextul conflictului cu Rusia.

În paralel, Statele Unite și partenerii din G7 lucrează la identificarea modalităților de a furniza asistență financiară Ucrainei prin valorificarea profiturilor obținute din activele rusești înghețate. Aceste întâlniri survin într-un moment în care Rusia a sugerat că ar putea ataca instructorii militari francezi pe teritoriul ucrainean, în cazul în care aceștia sunt prezenți acolo.



Citeste si