În ce stațiune se îngrămădesc turiștii să mănânce. Sunt prețuri mult mai mici decât în Mamaia

10 aug. 2023, 08:11
Foto: Adrian Coco/Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

Prețurile mici umplu restaurantele până la refuz. De la mic dejun până la cină, foarte mulți își permit să mănânce la terasă în aceste stațiuni, datorită costurilor mult mai accesibile decât în stațiunile de lux, cum ar fi Mamaia. Așa se face că pe străzile cu localuri abia te mai poți strecura. 

Stațiunea unde turiștii de îngrămădesc de mănânce

Restaurantele cu autoservire sunt pline de dimineaţă până seara. La prânz, însă, străzile sunt aglomerate ca la protest și devine o loterie să găsești o masă liberă.

Într-un loc din Eforie Nord, meniul zilei, format din ciorbă de pui a la grec, piure, cârnați și salară de varză, costă 35 de lei. Așa se face că prețurile mici față de alte stațiuni umplu mesele la orice oră din zi.

O familie cu trei persoane, care cumpără meniul zilei, plus băuturi și desert, plătește 150 de lei. În sudul litoralului meniul zilei este mai ieftin cu cel puţin 5 lei faţă de staţiunile din nord, iar apa plată este la jumătate de preț. Seara, valul de turiști se îndreaptă spre restaurantele care au muzică live. 

Șezlongurile sunt și ele un alt factor pentru care mulți aleg Eforie Nord în detrimentul altor stațiuni. Poți să închiriezi unul cu o sumă între 35 și 50 de lei pe zi. La Mamaia și Năvodari, tarifele ajung la 100 de lei pe zi. 

Turiștii sunt fideli acestei stațiuni datorită prețurilor decente la mâncare și cazare. 



Citeste si