Episcop și credincioși înjunghiați în timpul unei slujbe la Sydney

15 apr. 2024, 14:59
https://pixabay.com/photos/technology-police-car-roof-2500010/
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Episcop și trei persoane înjunghiate în biserica din Sydney; suspect arestat, victimele în afara pericolului. Incidentul, surprins online.

Un episcop și alte trei persoane au fost înjunghiate în timpul unei slujbe la biserica „Hristos, Bunul Păstor” din suburbia Wakeley a orașului Sydney, Australia. Incidentul a avut loc luni seara și a fost surprins în timpul transmisiunii online a ceremoniei religioase. Poliția din New South Wales a intervenit rapid la fața locului, unde a arestat un suspect.

Episcopul Mar Mari Emmanuel a fost atacat în timp ce citea predica, iar imaginile video care au circulat pe rețelele sociale arată cum un bărbat îmbrăcat în negru se apropie de acesta și îl înjunghie de mai multe ori. Alte trei persoane au fost rănite în același incident. Serviciul de ambulanță al NSW a confirmat că patru persoane au fost tratate pentru răni, dintre care un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost transportat la Spitalul Liverpool cu multiple răni prin înjunghiere.

Poliția a comunicat că rănile victimelor nu pun viața în pericol și că suspectul arestat cooperează cu anchetatorii. Nu a fost încă stabilit un motiv clar pentru atac, iar poliția a îndemnat comunitatea să evite zona în timpul investigațiilor. Acest incident vine la doar trei zile după un alt atac violent în Sydney, unde șase persoane au fost ucise într-un centru comercial. Autoritățile nu au indicat nicio legătură între cele două evenimente.



Citeste si