Conducătorii auto vor fi obligaţi să folosească luminile de întâlnire în timpul zilei. Regula se aplică pe toate drumurile publice

16 mai 2023, 17:19
Vlad Ispas / Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

Potrivit unui proiect de lege adoptat luni de Camera Deputaților, conducătorii auto vor fi obligați să folosească pe timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă, pe toate categoriile de drumuri publice.

Luminile de întâlnire, obligatorii pe toate drumurile publice

Luni, noul proiect de lege a fost adoptat de Camera Deputaților cu 245 voturi "pentru" şi o abţinere.

Proiectul vine în completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 cu privire la circulaţia pe drumurile publice.

Prin urmare, conducătorii autor vor fi obligați să folosească luminile de întâlnire pe parcursul zilei, pe toate categoriile de drumuri publice.

"În circulaţia pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere sunt obligaţi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulaţia diurnă", prevede proiectul.

În legea în vigoare se prevede obligaţia folosirii în timpul zilei a luminilor de întâlnire sau a luminilor pentru circulaţia diurnă doar pe autostrăzi, pe drumurile expres şi pe cele naţionale europene (E).

În acest caz, Camera Deputaţilor este for decizional.



Citeste si