Social

Zeci de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii. Lista cu zonele afectate

schedule 11 dec. 2023, 15:12

Zeci de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii. Lista cu zonele afectate
Mircea Moira / Shutterstock

Termoenergetica a anunțat că în jur de 125 de blocuri din Sectorul 3 al Capitalei au rămas fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii la Magistrala II Sud, pe Calea Vitan.

Fără apă caldă și căldură în București

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. a transmis, astăzi, că apa caldă și încălzirea va fi sistată pentru aproximativ 125 de blocuri din Sectorul 3 din cauza unei avarii produse în cursul acestei dimineți la Magistrala II Sud, pe Calea Vitan.

Potrivit companiei, avaria avut loc în zona stadionului Olimpia, pe conducta cu diametrul de 1000 mm, care are o vechime de aproape 50 de ani.

„Au fost deja începute în regim de urgență manevrele de închidere, de golire a conductei, cele de aerisire și ulterior vor fi realizate sudurile pentru reparația avariei. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură va fi sistată până în data de 14 decembrie 2022, ora 23.30.
De asemenea, vor funcționa deficitar, până la finalizarea lucrărilor de reparație a avariei, punctele termice care alimentează cartierul Colentina (strada Doamna Gica, Bulevardul Iancului, Șoseaua Mihai Bravu, străzile Mașina de Pâine, Oteșani, Petricani) din Sectorul 2 al Capitalei”, conform comunicatului de presă.

Totodată, pentru lucrările de remediere a unei fisuri produse pe o conductă de termoficare din incinta centralei CET Grozăvești, care presupune o sistarea completă a furnizării agentului termic din centrală timp de opt ore, sunt afectate următoarele zone: Ștefan cel Mare, Bulevardul Lacul Tei și strada Județului din Sectorul 2, Bulevardele Banu Manta, Nicolae Titulescu, Alexandru Ioan-Cuza, Ion Mihalache, Calea Plevnei, Piața Gării de Nord, cartierul Aviatiei, Calea Dorobanți din Sectorul 1, Calea 13 Septembrie, Șoseaua Panduri și Bulevardul Libertății din Sectorul 5, precum și cartierele Drumul Taberei, Bulevardele Doina Cornea, Iuliu Maniu și complexul studențesc Grozăvești din Sectorul 6 al Capitalei.

„Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute. Pe măsură ce intervențiile se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.
Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert”, se arată în finalul comunicatului.

Potrivit Termoenergetica, în cursul săptămânii anterioare a intervenit o fisură pe o conductă de termoficare care a fost gestionată de urgență de echipele ELCEN prin remediere provizorie, lucru care a împiedicat eliberarea de fluid prin porul respectiv. Împreună cu reprezentanții Termoenergetica s-a convenit o intervenție amplă asupra conductei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 2 voturi
Nu: 10 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

12 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9731 RON
0.00220
USD
USD: 4.5843 RON
0.01270
GBP
GBP: 5.8128 RON
0.01100
HUF
HUF: 1.2766 RON
0.00410
BGN
BGN: 2.5427 RON
0.00120
CHF
CHF: 5.2137 RON
0.00400
Convertor valutar

Rezultat: ---