Meteo

Temperaturi neobișnuite pentru aprilie: România se pregătește pentru o perioadă de căldură specifică verii

schedule 26 mar. 2024, 09:10

Temperaturi neobișnuite pentru aprilie: România se pregătește pentru o perioadă de căldură specifică verii
VladisChern/Shutterstock
România experimentează un val de căldură atipic pentru aprilie, cu temperaturi peste medie și prognoze de încălzire continuă.

România se confruntă cu un fenomen meteorologic neobișnuit pentru această perioadă a anului, cu temperaturi care vor depăși mediile multianuale ale lunii aprilie. După o scădere bruscă a temperaturilor, care a adus condiții de iarnă în zonele montane, meteorologii anunță o încălzire semnificativă în toată țara.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, cu maxime între 12 și 20 de grade Celsius și minime între -7 și 11 grade Celsius, în funcție de regiune. Cerul va fi variabil, cu înnorări treptate în sud-vestul țării și ploi slabe în Oltenia și Banat. În zonele montane se așteaptă precipitații mixte, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu rafale mai puternice pe crestele montane și în sudul Banatului.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni indică o continuare a temperaturilor ridicate, cu abateri termice pozitive mai accentuate în regiunile estice și sud-estice. Precipitațiile vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, în timp ce în restul țării vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În capitala București, se anticipează o creștere a temperaturilor, cu maxime estimate între 15 și 16 grade Celsius și minime între 3 și 6 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu posibile înnorări nocturne, dar șansele de ploaie vor fi reduse.

Această schimbare neașteptată a vremii vine ca o surpriză pentru locuitorii României, care se pregătesc să treacă direct de la condiții de iarnă la temperaturi specifice începutului de vară.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---