Economic

Se majorează valoarea tichetelor de masă la 35 de lei, de la 1 august. Cu cât cresc de anul viitor

schedule 11 iul. 2023, 10:10

Se majorează valoarea tichetelor de masă la 35 de lei, de la 1 august. Cu cât cresc de anul viitor
Foto: Captura

Veste bună pentru milioane de angajați. Crește valoarea tichetelor de masă la 35 de lei de la 1 august 2023. Din ianuarie anul viitor, bonurile de masă urmează să ajungă la 40 de lei. Actele normative pentru aplicarea acestei decizii vor fi aprobate în curând, la nivelul Guvernului. 

Tichete de masă 2023. Valoarea lor va fi majorată la 35 de lei de la 1 august

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, luni, la Palatul Victoria, prima reuniune a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social. Reprezentanții Executivului, ai sindicatelor și patronatelor au agreat astfel majorarea valorii bonurilor de masă începând cu data de 1 august 2023 la 25 de lei, iar de la 1 ianuarie 2024 la 40 de lei. 

Valorea maximă a tichetului de masă a fost majorată ultima dată în iulie 2022, atunci când s-a ajuns de la 20,17 lei la 30 de lei. 

În perioada următoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii. În completare, Ciolacu a menționat că vor fi luate în continuare măsuri pentru reducerea inflației așa încât să fie închis anul cu o rată a inflației cu o singură cifră.

„Este evident faptul că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru ca România să beneficieze de fondurile europene care îi vor asigura stabilitatea economică”, a completat liderul PSD.

Pe agenda discuțiilor între reprezentanții Guvernului și partenerii social s-au numărat și creșterea nivelului de trai, reducerea inflației, asigurarea stabilității economice și deschiderea mai multor apeluri de proiecte finanțate prin cadrul financiar multianual 2021 - 2027. 

„Îmi doresc să începem de astăzi un dialog deschis cu sindicatele şi patronatele asupra deciziilor importante pe care le vom lua în perioada următoare. Guvernarea noastră este despre economie şi reforme în beneficiul oamenilor.
Este evident faptul că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru ca România să beneficieze de fondurile europene care îi vor asigura stabilitatea economică. Vom menţine liniile stabilite prin bugetul de stat şi vom îndeplini angajamentele asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, important instrument de reforme şi investiţii pentru ţara noastră.
În acelaşi timp, aşa cum ne-am angajat, vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflaţiei astfel încât să închidem acest an cu o rată a inflaţiei cu o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă şi predictibilă de susţinere a economiei şi de creştere a nivelului de trai. Sunt teme extrem de importante asupra cărora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali”, a afirmat șeful Executivului. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---