Speciale

Retrospectiva zilei 20 mai 2023

schedule 21 mai 2023, 01:06

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 20 mai 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Sfinții Constantin și Elena. Peste 1,8 milioane români îşi sărbătoresc ziua onomastică. Superstiții pentru această zi

În data de 21 mai, creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfântul Împărat Constantin cel Mare și pe mama sa, Elena. Acești sfinți sunt cunoscuți ca fiind cei care au dat libertate creștinismului. Această zi este una dintre cele mai mari sărbători din calendarul ortodox, care este marcată de o serie de superstiții și obiceiuri.
Citeste tot articolul »

2. Cutremur puternic în zona Vrancea - Buzău. Ce magnitudine a avut seismul și unde a fost resimțit

Institutul Național de Fizica Pământului (INFP) a anunțat că sâmbătă dimineața, în zona seismică Vrancea - Buzău a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4.0 pe scara Richter.
Citeste tot articolul »

3. Monede sau monezi? Care este forma corectă? DEX-ul are o singură variantă corectă

Monede sau monezi? Aceasta este o întrebare la care o mare parte dintre români răspund greșit. Aparent, pluralul cuvântului "monedă" dă mari bătăi de cap. Unii spun monede, alții monezi. Dar ce spune DEX-ul?Citeste tot articolul »

4. Negocierile pentru formarea noului Guvern se suspendă. Ce decizie au luat cele trei partide din coaliție

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că negocierile pentru rocada premierilor se suspendă. UDMR și PNL au susținut inițiativa, menționând că mai întâi trebuie să fie rezolvate problemele românilor.
Citeste tot articolul »

5. Reacția premierului Ciucă, după ce Marcel Ciolacu a suspendat negocierile politice: „Tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că principala grijă a coaliției este să rezolve problemele românilor, după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu a solicitat suspendarea negocierilor pentru noul Guvern. Oficialul însă susține că "tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid”.

Citeste tot articolul »

6. Lucrările la planșeul și Pasajul Unirii încep în anul 2025. Cât vor dura lucrările de consolidare

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunțat că lucrările de consolidare a planşeului peste Dâmboviţa şi a Pasajului de la Unirii se vor desfășura în anul 2025.
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---