Politic

Rareș Bogdan subliniază necesitatea repatrierii românilor din Diaspora pentru a evita deficitul de forță de muncă

schedule 11 apr. 2024, 10:17

Rareș Bogdan subliniază necesitatea repatrierii românilor din Diaspora pentru a evita deficitul de forță de muncă
Digi24HD/Youtube
Rareș Bogdan, vicepreședinte PNL, subliniază necesitatea repatrierii românilor din Diaspora pentru a contracara deficitul de forță de muncă.

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Rareș Bogdan, a evidențiat miercuri, în cadrul unor declarații publice, importanța repatrierii cetățenilor români care se află în Diaspora. El a avertizat că, în lipsa unor măsuri eficiente pentru întoarcerea a 2-3 milioane de români în țară, economia națională ar putea fi nevoită să se bazeze pe aproximativ 3 milioane de lucrători veniți din Asia în următorii cinci ani, din cauza deficitului mare de forță de muncă.

Rareș Bogdan a menționat că statul român ar trebui să elaboreze pachete fiscale și financiare atractive pentru a încuraja revenirea românilor din străinătate. Acesta a subliniat că veniturile din anumite regiuni ale României sunt comparabile sau chiar mai mari decât cele din sudul Italiei sau alte zone din Spania și Portugalia, unde mulți români au emigrat în căutarea unui trai mai bun.

În plus, europarlamentarul PNL a îndemnat membrii partidului să comunice mai eficient realizările guvernărilor liberale, subliniind progresele înregistrate în domeniul absorbției fondurilor europene și atragerii investițiilor străine directe. Rareș Bogdan a încurajat discuțiile despre succesul administrațiilor liberale și a solicitat o mai bună promovare a măsurilor de modernizare și digitalizare implementate de PNL.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---