Externe

Putin subliniază necesitatea importului de forță de muncă în fața crizei demografice din Rusia

schedule 04 apr. 2024, 16:22

Putin subliniază necesitatea importului de forță de muncă în fața crizei demografice din Rusia
Foto: Frederic Legrand - COMEO/Shutterstock.com
Putin subliniază criza demografică a Rusiei, cerând măsuri pentru forța de muncă și modernizarea producției.

Președintele Vladimir Putin a evidențiat joi, în cadrul al XII-lea Congres al Federației Sindicatelor Independente din Rusia, că țara se confruntă cu o criză demografică serioasă, care necesită măsuri urgente pentru a asigura forța de muncă necesară economiei. Putin a avertizat că Rusia trebuie să crească productivitatea muncii sau să importe forță de muncă pentru a face față îmbătrânirii populației și scăderii numărului de lucrători disponibili.

În contextul în care companiile rusești se confruntă cu dificultăți în a găsi angajați, iar autoritățile au intensificat măsurile împotriva imigrației ilegale, președintele rus a cerut sindicatelor să presioneze mediul de afaceri pentru modernizarea producției și adoptarea de noi tehnologii. Putin a menționat că șomajul nu reprezintă o amenințare în prezent, rata acestuia fiind la un minim istoric, sub 3%.

În plus, liderul de la Kremlin a anunțat că se va semna în curând un acord între guvern, patronate și sindicate, care va avea ca obiective principale acoperirea deficitului de forță de muncă, dezvoltarea formării profesionale și protecția socială a lucrătorilor. Criza forței de muncă este agravată și de mobilizarea a sute de mii de soldați pentru conflictul din Ucraina și de redirecționarea lucrătorilor către producția militară.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---