Social Educație

Peste 600 de locuri libere în București în cea de-a doua etapă a repartizării la liceu

schedule 02 aug. 2023, 08:44

Peste 600 de locuri libere în București în cea de-a doua etapă a repartizării la liceu
GUNDAM_Ai/Shutterstock

Elevii claselor a VIII-a mai au o șansă în cea de-a doua etapă de admitere la liceu. În București au mai rămas neocupate 638 de locuri libere. Urmează ca elevii să fie repartizați computerizat.

A doua etapă de admitere la liceu. Câte locuri au mai rămas în Capitală

Admiterea la liceu continuă cu a doua etapă. Și de această dată, candidații vor fi repartizați computerizat, însă bătălia este strânsă, deoarece în București au mai rămas neocupate 638 de locuri.

După media de admitere din prima etapă, Colegiul Național „Sfântul Sava” este cap de listă. Acum, colegiul mai are neocupat doar un singur loc, la profilul Uman, Filologie, unde media a fost 9.67. Un alt loc neocupat se găsește și la Colegiul Național „Mihai Viteazu”, la profilul Real, Științe ale Naturii, unde ultima medie de intrare a fost 9.60.

Colegiul Național „I.L.Caragiale” mai are patru locuri disponibile la profilul Umanist: 2 locuri la Filologie Bilingv engleză, unde ultima medie e 9.35, un loc la Filologie și altul la Filologie, Bilingv germană.

Colegiile din Capitală care mai au locuri libere pentru a doua etapă de admitere

Cele mai multe locuri libere se găsesc la Liceul Teologic Penticostal „Emanuel”, tocmai 37 și la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, 16 locuri.

La liceele unde candidații au intrat cu medie mare, locurile libere pot fi numărate pe degete, însă printre acestea se numără:

  • Colegiul Național „Matei Basarab” - 1 loc la profilul Real, Științele Naturii, unde ultima medie este 9,47;
  • Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” mai are disponibile 3 locuri la profilul Real, Mate-info, unde ultima medie a fost 9,37 și la profiul Umanist, două locuri la Filologie (9,20 ultima medie) și două locuri la Științe Sociale (9,25 ultima medie);
  • Colegiul Naţional „Ion Neculce” are 1 loc disponibil la profilul Umanist, Filologie, cu ultima medie 9.12
  • Liceul Teoretic „Jean Monnet” are 1 loc disponibil, la profilul Umanist, Ştiinţe Sociale, cu ultima medie 9,07.

Înscrierile pentru a doua etapă de repartizare la liceu

După prima etapă de repartizare computerizată un număr de 1.618 elevi au rămas fără un loc la liceu, dintre care 440 adolescenți sunt din București.

Înscrierile pentru a doua etapă de repartizare la liceu vor avea loc în perioada 7-9 august, iar repartizarea candidaților se va desfășura în perioada 10 și 11 august 2023.

Potrivit Ministerului Educației se pot înscrie:

  • elevii care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen sau au renunțat, în scris, la locul ocupat;
  • elevii care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizaţi computerizat;
  • candidații care sunt absolvenți ai clasei a VIII-a din serii anterioare, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024 şi care au participat la procesul de admitere, având medie de admitere, în anii precedenți, dar nu au fost înmatriculați într-o unitate de învăţământ;
  • candidații care sunt absolvenți ai clasei a VIII-a, dar nu au susținut evaluarea națională şi nu li se poate calcula media de admitere
  • candidații care sunt absolvenți ai învăţământului gimnazial care au studiat în străinătate și, din această cauză, nu au participat la Evaluarea Națională de la sfârşitul clasei a VIII-a.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---