Media

Gestiunea bugetului ca un profesionist la cazinou

schedule 24 sept. 2024, 17:02

Gestiunea bugetului ca un profesionist la cazinou

 Baza pentru orice activitate la jocuri de noroc este gestiunea bugetului. Va trebui să știi exact cât pariezi și pe ce, astfel încât să nu întâmpini probleme cu banii. Nu este atât de greu pe cât pare la prima vedere, dar trebuie să ai în vedere mai multe lucruri.

Astăzi îți vom spune mai multe despre cum să-ți gestionezi bugetul ca un adevărat profesionist. Dacă ții cont de lucrurile despre care urmează să-ți povestim, atunci mai mult ca sigur nu vei ajunge să ai probleme cu banii.

Gestiunea bugetului este esențială indiferent de tipul de gambling pe care îl joci. Poate fi vorba despre pariuri sportive, blackjack, ruletă, poker, păcănele 77777 sau bingo. Principiile sunt aceleași și poți aplica și adapta în funcție de jocurile cu care te distrezi.

De ce este importantă?

Fără o gestiune bună a bugetului, vei putea ajunge să ai probleme cu banii. Nu este obligatoriu să se întâmple asta, dar sunt șanse destul de mari, mai ales dacă obișnuiești să pariezi mai mult și mai des.

Dacă nu ai un buget de pariuri, atunci riști ca toți banii tăi să ajungă la jocuri de noroc. Desigur, autocontrolul este esențial, iar majoritatea jucătorilor îl au. Dar nu trebuie să lași ca jocurile să fie mai costisitoare decât ți-ai propus.

Așadar, gestiunea bugetului este o piesă de bază în strategia ta la jocuri de noroc. Această gestiune a bugetului mai include și valoarea pariurilor, care trebuie să fie în niște limite mici.

Fără o gestiune cât mai bună a bugetului, îți vei risca banii mai mult decât este necesar și deschizi ușa către dependență. Faptul că îți gestionezi bugetul implică și o disciplină pe care o exersezi de fiecare dată când îți stabilești limite. Cu alte cuvinte, dacă vei fi disciplinat la joc, ceea ce cuprinde și gestiunea bugetului, atunci nu ai cum să ajungi la adicție.

Bineînțeles, ca să nu ajungi la adicție, acest buget trebuie să fie un procent destul de mic din toate veniturile tale lunare (undeva la 5%).


Tehnici utile

Este mai simplu decât crezi să-ți gestionezi bugetul într-un mod corespunzător, cu câteva tehnici utile. Prima este aceea de limită: cât ești dispus să pierzi la jocuri de noroc. După ce ți-ai răspuns la această întrebare, să zicem, 250 RON pe lună, atunci acesta este bugetul tău pentru pariuri.

Din moment ce ai separat acești bani de restul fondurilor tale, nu trebuie să te mai gândești la ei pentru alte cheltuieli. Desigur, de aici excludem cazul în care chiar ai nevoie de bani pentru ceva mai important decât jocurile de noroc. În această situație, chiar trebuie să iei banii de la jocuri și să-i aloci acelei cheltuieli.

După ce ai stabilit bugetul, trebuie să hotărăști valoarea mizelor pe care le folosești. Nu este necesar să fie o valoare fixă, ci un interval. Totodată, miza maximă nu trebuie să fie mare raportată la bugetul tău de pariere, de exemplu, 50% pe un singur pariu. Dacă te încadrezi în intervalul 1-2% din buget, atunci este perfect. Este un alt aspect crucial care te va ajuta să joci mai mult, cu mize mai mici, fără să riști să-ți pierzi toți banii la câteva runde.

Alte tehnici țin și de joc. La blackjack, ruletă sau baccarat, poți să folosești o strategie de pariere precum D’Alembert. Este un sistem progresiv de pariere, unde mărești miza la rundă necâștigătoare și o scazi atunci când câștigi. Funcționează cel mai bine la pariurile cu cotă 1:1. Pentru sloturi, poți să păstrezi aceeași miză pe tot parcursul jocului.


Greșeli pe care să le eviți

Jucătorii, mai ales cei începători, fac tot felul de greșeli care-i costă la propriu. Să nu-ți gestionezi bugetul este una dintre ele și am discutat deja despre riscurile pe care le implică. Dar mai departe, îți mai spunem și alte greșeli pe care trebuie neapărat să le eviți atunci când joci la casino.

Nu paria bani pe jocuri despre care nu știi nimic

Poate că slotul respectiv arată bine sau vrei să-ți încerci norocul la ruletă. Dar noi zicem că te grăbești și mai întâi, trebuie să afli ceva despre acele jocuri. Pentru jocurile de tip slot, joacă întâi versiunea gratuită ca să te familiarizezi cu el. Vezi și informații precum RTP, speciale și variație a plăților. Pentru ruletă, învață regulile și pariază numai pe selecții cu cote precum 1:1 și 2:1, pentru că acestea au șanse mari de câștig.

Nu încerca să-ți recuperezi pierderile

Ți-ai setat un buget de pariuri, dar s-a dus pe Apa Sămbetei? Atunci poate data viitoare vei avea mai multă inspirație în alegerea jocurilor (vezi capitolul de mai sus) sau pur și simplu, soarta nu a fost de partea ta. Mai mult noroc data viitoare! Nu trebuie să alergi sau să te mai gândești la pierderile anterioare și continuă strategia de buget. Luna viitoare vei avea din nou bani pentru jocuri.

Este bine să iei bonusuri la cazinouri online, dar nu uita să citești cu atenție condițiile

O greșeală frecventă a jucătorilor este aceea de a nu citi termenii și condițiile bonusurilor. Să primești sute de rotiri gratuite și mii de lei sună tentant, dar vezi care sunt condițiile de rulaj și cât timp ai la dispoziție pentru acestea.


Concluzii

Gestiunea bugetului este esențială pentru un joc plăcut și lipsit de pericole. Vei avea un buget bine stabilit din care nu trebuie să ieși. Pariază mize mici, de câteva procente din acest buget. Evită greșeli frecvente precum încercarea de a recupera pierderile sau pariurile la jocuri pe care nu le cunoști.

  • Tags:

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 15 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

36 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
-0.00010
USD
USD: 4.4506 RON
0.01770
GBP
GBP: 5.9519 RON
0.02530
HUF
HUF: 1.2601 RON
0.00110
BGN
BGN: 2.5441 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.2446 RON
0.02210
Convertor valutar

Rezultat: ---