Externe

Franța respinge acuzațiile Rusiei privind trimiterea de trupe în Ucraina ca fiind "provocări iresponsabile"

schedule 20 mar. 2024, 07:10

Franța respinge acuzațiile Rusiei privind trimiterea de trupe în Ucraina ca fiind "provocări iresponsabile"
Sursa foto: Shutterstock
Franța respinge acuzațiile Rusiei despre trimiterea de trupe în Ucraina, catalogându-le ca dezinformare și provocări iresponsabile.

Ministerul francez al Apărării a respins marți declarațiile șefului Serviciului rus de Informații Externe (SVR), Serghei Narîșkin, care a sugerat că Franța se pregătește să trimită un contingent de 2.000 de soldați în Ucraina. Oficialii francezi au catalogat aceste afirmații drept "dezinformare" și "provocări iresponsabile".

Serghei Narîșkin a declarat că orice militar francez prezent pe teritoriul Ucrainei va deveni o "țintă prioritară" pentru forțele ruse. Aceste comentarii au venit în urma unei conferințe internaționale de susținere a Ucrainei, unde președintele francez Emmanuel Macron nu a exclus posibilitatea ca aliații Kievului să trimită trupe pentru a preveni o victorie a Rusiei în conflict.

Un oficial militar francez, care nu a fost identificat, a reacționat la declarațiile lui Narîșkin, numindu-le un exemplu de "dezinformare" rusească și subliniind că Franța consideră astfel de provocări ca fiind iresponsabile. În plus, Ministerul Apărării de la Paris a emis un comunicat în care a subliniat utilizarea sistematică a dezinformării de către Rusia.

Relațiile dintre Franța și Rusia au devenit tensionate în ultima perioadă, mai ales după ce Franța și-a retras trupele din țări africane precum Mali și Niger, unde junte militare au sistat colaborarea cu Franța și s-au apropiat de Rusia. În același timp, gruparea rusă de mercenari Wagner și-a intensificat operațiunile pe continentul african.

Președintele Macron a adoptat o poziție fermă față de Rusia, insistând că Moscova trebuie să fie învinsă și nu a exclus posibilitatea unei intervenții europene în Ucraina, deși a precizat că Franța nu intenționează să inițieze ostilități împotriva Rusiei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---