Politic

Dezbateri contradictorii în Austria privind aderarea României la spațiul Schengen

schedule 08 mar. 2024, 13:24

Dezbateri contradictorii în Austria privind aderarea României la spațiul Schengen
Foto: Shutterstock
Cancelarul austriac Nehammer condiționează aderarea României la Schengen de protecția frontierelor, în timp ce Karas susține extinderea.

În timp ce cancelarul federal austriac Karl Nehammer subliniază că aderarea României la spațiul Schengen depinde de combaterea migrației ilegale și protecția frontierelor externe ale Uniunii Europene, Othmar Karas, prim-vicepreședintele Parlamentului European și coleg de partid cu Nehammer, se pronunță în favoarea extinderii accesului la spațiul Schengen pentru România și Bulgaria.

Cancelarul Nehammer a menționat că nu există un calendar concret pentru admiterea României în Schengen și că foaia de parcurs va depinde de eficiența protecției frontierelor externe. În timpul unei vizite la București, Nehammer a exprimat pe rețeaua X că sistemul Schengen nu funcționează în prezent, motiv pentru care nu poate fi extins. Această poziție a fost întărită de Christian Stocker, secretarul general al OVP, care a explicat abținerea partidului de la votul pentru aderarea României în Schengen, cerând mai multe măsuri pentru consolidarea protecției frontierelor.

Pe de altă parte, Othmar Karas a declarat pentru Europa Liberă că este în favoarea extinderii accesului la spațiul Schengen pentru România și Bulgaria, considerând-o o necesitate și subliniind sprijinul majorității din partid, Comisia Europeană și Consiliul Europei pentru această extindere.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---